ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2017, 11:31 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2017, 15:25
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Κέρκυρα έφτασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 153η επέτειο 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Κέρκυρα έφτασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και οι αρχές του τόπου, ενώ αυτή την ώρα παρακολουθεί τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

 Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε για τη σημερινή επέτειο: "Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε την Επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον Εθνικό μας Κορμό είναι να έχουμε διαρκώς κατά νου τον εμβληματικό συμβολισμό τους στο πλαίσιο της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Τόπου μας και του Έθνους μας.

Ιδίως κατά την σύγχρονη κρίσιμη συγκυρία τα Επτάνησα, ακριβώς μέσα από την ιστορική και πολιτισμική διαδρομή τους, υπενθυμίζουν ότι: Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της παρά μόνον ως συστατικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα του, της Ευρωζώνης.

Αλλά και το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά του χαρακτηριστικά και τον ίδιο τον προσανατολισμό του δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του. Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Είναι ώρα για τους Εταίρους μας να πράξουν το δικό τους" κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.