ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο Newpost: Καμία σκέψη για προνόμια των εμβολιασμένων - Τι θα ισχύσει με την AstraZeneca

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 10 Μαΐου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2021, 12:07
Κυβερνητικές πηγές στο Newpost: Καμία σκέψη για προνόμια των εμβολιασμένων - Τι θα ισχύσει με την AstraZeneca
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ειδικοί εξηγούν ότι τα σενάρια που διακινούνται είναι ανυπόστατα.

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για προνόμια των εμβολιασμένων, ξεκαθαρίζουν στο Newpost κυβερνητικές πηγές, βάζοντας φρένο στα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, δεν τίθεται κανένα θέμα περί προνομίων όσων έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα οι ειδικοί εξηγούν ότι τα σενάρια που διακινούνται είναι ανυπόστατα, καθώς σε αυτή την φάση, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων για όλο τον πληθυσμό αφενός και αφετέρου πρέπει να δουν το ποσοστό της ανοσίας που λαμβάνει ο κάθε εμβολιασμένος.

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι εντός του επομένου διαστήματος θα ανοίξουν δραστηριότητες πχ τα γυμναστήρια σε πρώτη φάση και σταδιακά θα ανοίγουν όλοένα και περισσότεροι κλάδοι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Αναφορικά με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο Newpost ότι δεν τίθεται κανένα θέμα. Μάλιστα το πρωί και ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένη, για όσους έχουν κάνει την πρώτη, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι εξασφαλισμένο και για όσους έχουν κλείσει τις ημερομηνίες, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του εμβολίου και η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εταιρείας αφορά καθαρά στο ζήτημα των καθυστερήσεων των παραδόσεων των παρτίδων του εμβολίου και στο γεγονός ότι η AstraZeneca δεν τήρησε τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr