ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: «Πάλι έσβησε τα κρίσιμα σημεία από τα πρακτικά ο κ. Κελέτσης; Υπότροπος»

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2021, 08:58
Παππάς: «Πάλι έσβησε τα κρίσιμα σημεία από τα πρακτικά ο κ. Κελέτσης; Υπότροπος»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για παρέμβαση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Σταύρου Κελέτση στα πρακτικά.

Με μια αναδημοσίευση της Θεοδώρας Τζάκρη στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για παρέμβαση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Σταύρου Κελέτση στα πρακτικά, σβήνοντας παρεμβάσεις των μελών της Νέας Δημοκρατίας προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

«Πάλι έσβησε τα κρίσιμα σημεία από τα πρακτικά ο κ. Κελέτσης; Υπότροπος» σχολιάζει ο Νίκος Παππάς και κοινοποιεί την δημοσίευση της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.»

Η δημοσίευση της κ. Τζάκρη αναφέρει:

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.
Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.
Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.
Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr