ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λισαβόνα ο Δένδιας - Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο της συνάντησης των ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2021, 13:17
Στη Λισαβόνα ο Δένδιας - Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο της συνάντησης των ευρωπαίων ΥΠΕΞ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι τρεις συνεδριάσεις έχουν αντικείμενο, αντίστοιχα, τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής, τις ανεπίλυτες συγκρούσεις στην Ανατολική Γειτονία και τη στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδο-ειρηνικού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει απόψε, Τετάρτη 26 Μαΐου, στη Λισαβόνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»), που περιλαμβάνει τρεις συνεδριάσεις και ένα γεύμα εργασίας αύριο, Πέμπτη 27 Μαΐου.

Ειδικότερα, οι τρεις συνεδριάσεις έχουν αντικείμενο, αντίστοιχα, τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής, τις ανεπίλυτες συγκρούσεις στην Ανατολική Γειτονία και τη στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδο-ειρηνικού.

Επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε γεύμα με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, με τον οποίο θα συζητηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας συμμετείχε σήμερα στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα της Αφρικής, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών και τους Πρέσβεις των Αφρικανικών χωρών στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr