ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος στον Alpha 98,9 για αρνητές των εμβολίων: Ο κόσμος έχει παρασυρθεί από τα fake news

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2021, 11:43
Ρουσόπουλος στον Alpha 98,9 για αρνητές των εμβολίων: Ο κόσμος έχει παρασυρθεί από τα fake news
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είπε: «Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, νομικά θα στηρίζεται».

Ο κόσμος έχει παρασυρθεί από τα fake news, ότι δήθεν θα πάθουν όλοι κάτι από το εμβόλιο, δήλωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, το υψηλό ποσοστό των άνω των 60 ετών που δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν.

«Η πληροφορία που έχουμε σήμερα, η φήμη, ο τρόπος αναμετάδοσης, η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται σε όλο τον πλανήτη έπαιξε καταλυτικό ρόλο, άλλοτε υπέρ, ιδίως όμως κατά. Επειδή δημιουργήθηκαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας από την αρχή, για το πώς γεννήθηκε αυτήη πανδημία και βεβαίως, η σημαντικότερη, για τα εμβόλια και το τι κακό - όπως υποστηρίζουν κάποιοι των θεωριών συμωμοσίας - κάνει. Έχουν επηρεάσει πολύ κόσμο. Κι εκεί που είμαστε γενικώς ένας λαός δύσπιστος, έχουμε γίνει εύπιστοι σε κάθε τι ακραίο. Το ότι άνθρωποι άνω των 60 ετών - σε ένα ποσοστό 35% μη εμβολιασμένοι - φοβούνται κάτι τέτοιο ή ανησυχούν ή υιοθετούν τέτοιου είδους φήμες, μπορεί να ερμηνεύσει σε ένα μεγάλο ποσοστό το γιατί δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα οποιοδήποτε απλό φάρμακο για πονοκέφαλο, είπε: «Τι παρενέργειες έχει; Κανείς δεν ξέρει, γιατί δεν έχουμε καθίσει να δούμε συγκεκριμένα τι παρενέργειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο φάρμακο. Μάθαμε προσφάτως, ότι τα αντισυλληπτικά που παίρνουν οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες για δημιουργία θρομβώσεων από τα εμβόλια που κυκλοφορούν για τον κορωνοϊό».

Από την πολιτεία έχει ενημερωθεί πλήρως ο πολίτης; «Βεβαίως κι έχει ενημερωθεί, απόλυτα», απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.
Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το πώς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Επειδή την Παρασκευή έκανα εγώ το εμβόλιο, υπήρξε μια απόλυτη τάξη στο εμβολιαστικό κέντρο, που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «έχουμε πέσει στον αριθμό των εμβολιασμένων, όχι γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια, αλλά γιατί είναι μειωμένη η προσέλευση κι αυτό είναι το στενάχωρο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είπε: «Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, νομικά θα στηρίζεται».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr