ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Φτάσαμε σήμερα τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς - Τι λέει για AstraZeneca και επιτροπή εμβολιασμών

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2021, 20:06
Β. Κικίλιας: Φτάσαμε σήμερα τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς - Τι λέει για AstraZeneca και επιτροπή εμβολιασμών
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου», ανέφερε.

Την ικανοποίηση του για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Σήμερα έχουμε φτάσει στα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πάρα πολύ καλά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας ειδικότερα για το εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε πολλά θέματα επικοινωνιακά, αλλά η ουσία παραμένει. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι επιστήμονές μας το επιβεβαιώνουν».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η «Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει επαγγελματικά και με αφοσίωση τη δουλειά της. Ακολουθούμε, όπως και άλλες 20 χώρες, μια συγκεκριμένη επιστημονική κατεύθυνση για τα εμβόλια τα οποία εγκρίνονται. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Σημείωσε εξάλλου ότι και η διευθύντρια του ΕΜΑ, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η κυρία Κουκ, δήλωσε για μία ακόμη φορά. ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές. «Πρέπει να γίνεται. Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι σαφώς περισσότερα από τις όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες και έτσι πορευόμαστε», είπε.

Για τους πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση ο υπουργός ανέφερε ότι «θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο».

«Σας πληροφορώ ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει σπεύσει και κάνει τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Και έτσι πρέπει», πρόσθεσε. «Και νομίζω ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν. Πρέπει να είναι διακριτό το πώς τοποθετούνται και τι εισηγούνται οι επιστήμονες που έχουν τη γνώση και τι λένε όλοι οι υπόλοιποι, πολλές φορές με όρους επικοινωνίας».

Άκρατος λαϊκισμός τα περί "ξεστοκαρίσματος"

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί "ξεστοκαρίσματος" ο υπουργός δήλωσε: «Και τότε πίστευα ότι αυτός είναι άκρατος λαϊκισμός και τώρα το ίδιο πιστεύω και για ένα λόγο παραπάνω. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα, χρόνια εμβολιαστές Παιδιάτρους, είναι μία Επιτροπή την οποία διόρισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον κύριο Τσίπρα και Υπουργό τον κύριο Ξανθό.

Είναι μία Επιτροπή την οποία διατηρήσαμε, είναι επιστημονικά ακέραιη και κάνει τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr