ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου στον Alpha 98,9 για εμβολιασμούς: Τιμωρητικές και διχαστικές λογικές δεν φέρνουν αποτέλεσμα

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2021, 11:19
Κωνσταντοπούλου στον Alpha 98,9 για εμβολιασμούς: Τιμωρητικές και διχαστικές λογικές δεν φέρνουν αποτέλεσμα
Facebook Twitter Whatsapp

Η κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν πείθεται γιατί βλέπει μια τρομακτική ασυνέπεια και διγλωσσία από πλευράς κυβερνήσεως, υπογράμμισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Θεωρώ ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι τρόποι και τα μέσα για να ενημερωθεί και να πειστεί η κοινωνία, θα πρέπει να γίνει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης και να υπάρξει μεγαλύτερη συνέπεια, δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Υπάρχουν πολλών επιπέδων συζητήσεις για το θέμα των εμβολιασμών. Για μένα η πιο ουσιαστική συζήτηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι σε αυτή τη μάστιγα που ενέσκυψε και δυστυχώς ήδη έχει τόσα πολλά θύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι κρίσιμο αυτό που αποτελεί την καλύτερη λύση να αξιοποιηθεί και κυρίως να υπάρξει η δέουσα ενημέρωση των πολιτών, ώστε να κάνουν την επιλογή αυτή αυτοπροστασίας», είπε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπογράμμισε: «Η υποχρεωτικότητα είναι ένα άλλο κεφάλαιο, πάρα πολύ προβληματικό. Υπάρχουν σοβαρότατα ζητήματα συνταγματικότητας σε σχέση με την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών μέτρων.Οπωσδήποτε αντιλαμβανόμαστε ότι σε δομές ευπαθών ομάδων σε υγειονομικούς χώρους κ.ο.κ., είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία των ανθρώπων που διακομίζονται ή νοσηλεύονται εκεί. Οι τρόποι με τους οποίους θα διασφαλιστεί αυτό είναι υπό συζήτηση. Νομίζω ότι αυτή η επιλογή που γίνεται μιας επιθετικής, σαρωτικής αντιμετώπισης, η οποία, ανακοινώνεται μεν γι' αυτούς τους χώρους, αλλά προαναγγέλλεται συνολικότερα, δεν συμβάλλει στο αποτέλεσμα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει λογικές τιμωρητικές και διχαστικές, «οι οποίες δυναμιτίζουν ένα κλίμα που ήδη υπάρχει στην κοινωνία, δικαιολογημένα, και τελικώς δεν συμβάλλουν στο αποτέλεσμα. Η κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν πείθεται γιατί βλέπει μια τρομακτική ασυνέπεια και διγλωσσία από πλευράς κυβερνήσεως. Την ίδια ώρα που γίνονται διακηρύξεις, την ίδια ώρα αυτές παραβιάζονται».

Επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα στάδιο που πριν από ένα μήνα ακούγαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει κανείς να είναι μετρημένος».

Ερωτηθείσα πώς κρίνει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Υπάρχει δυστυχώς ένα πολιτικό σκηνικό, στο οποίο δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντιπολίτευση, μην τρελαθούμε κιόλας. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης, που φρόντισε να εκλεγεί αυτή η κυβέρνηση και στο διάστημα της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί κάποια αντιπολίτευση. Κάνει κάποιες ασκήσεις υποτίθεται αντιπολιτευτικές και δεν μπορεί να δικαιολογήσει γιατί σήμερα λέει τα αντίθετα από αυτά που έπραττε 4,5 χρόνια. Προφασίζεται ότι επέστρεψε στον προ-κυβερνητικό εαυτό του, ενώ επί 4,5 χρόνια στην διακυβέρνηση έλεγε ότι είδε το φως το αληθινό και κατάλαβα ότι δήθεν αυτά πυο έλεγε πριν δεν μπορούσαν να γίνουν».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr