ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσοβόλας για Novartis: Κυβέρνηση και Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζουν σε αδικαιολόγητες παραλείψεις που αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2021, 16:15
Τσοβόλας για Novartis: Κυβέρνηση και Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζουν σε αδικαιολόγητες παραλείψεις που αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σε νέα δήλωση προέβη ο Δημήτρης Τσοβόλας. 

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση Novartis έθεσε με νέα δήλωσή του ο δικηγόρος και τέως Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας. 

Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και το ελληνικό δημόσιο κάνουν «αδικαιολόγητες παραλείψεις», που αποτελούν «σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Η δήλωση του τέως Υπουργού:

«Όπως είναι γνωστό, το ομολογημένο από την ίδια την NOVARTIS σκάνδαλο που διαπράχθηκε στη χώρα μας, επέφερε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ -σύμφωνα με υπηρεσιακό πόρισμα-. Ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια, η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα και παράνομα να καταθέσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας. Γιατί άραγε; Το αποδεικτικό υλικό είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως στενοχωρήσει την NOVARTIS; Γιατί επίσης το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι αδικαιολόγητες παραλείψεις αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα; Ερωτώ για δεύτερη φορά και απάντηση δεν έχω πάρει. Βέβαια σιωπή ιχθύος επί των ερωτημάτων μου και από τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr