ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης στον Alpha 98,9: Παταγώδης αποτυχία το άνοιγμα του τουρισμού - Χωρίς σχέδιο και επιτήρηση

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2021, 14:28
Ζαχαριάδης στον Alpha 98,9: Παταγώδης αποτυχία το άνοιγμα του τουρισμού - Χωρίς σχέδιο και επιτήρηση
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Στη Μύκονο τα rapid και τα μοριακά τεστ έχουν πάει οι τιμές στα 100-150 ευρώ. Να παρέμβει εκεί η συντεταγμένη πολιτεία», επισήμανε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για παταγώδη αποτυχία στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του τουρισμού, έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», εκτάκτως με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από απόλυτη έλλειψη προετοιμασίας, «μια κατάσταση η οποία προσβάλλει τους ανθρώπους που αγωνιούν για τις επιχειρήσεις τους. Δυσφημεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν στο εξωτερικό».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση σοβαρές παραλείψεις, τονίζοντας: «Πραγματικά, δεν χωράει στο μυαλό μου το πώς γίνεται να έχουμε φθάσει 20 Ιουλίου και στα μικρά νησάκια να μην έχουν φτιάξει χώρους υποδοχής για τους ανθρώπους οι οποίοι θα αρρώσταιναν με Covid. Όταν τους λέγαμε στα μέσα Μαΐου ότι ανοίγουν τον τουρισμό με προχειρότητα, δεν μπορούσαν να σκεφτούν αυτά τα πράγματα;».

Να μην άνοιγε ο τουρισμός; «Να άνοιγε. Αλλά με σχέδιο και επιτήρηση. Έχετε δει πώς γίνονται οι έλεγχοι στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας; Πήγα προχθές στη Ρόδο και τρόμαξε η ψυχή μου με τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος. Και δεν μιλάω τώρα ως βουλευτής, αλλά ως πολίτης».

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι η αντιπολίτευση πατάει σε δύο βάρκες, είπε: «Εμείς δεν είπαμε αφήστε την αισχροκέρδεια στη Μύκονο. Τα rapid και τα μοριακά τεστ έχουν πάει οι τιμές στα 100-150 ευρώ. Να παρέμβει εκεί η συντεταγμένη πολιτεία. Δεν ήξεραν ότι υπάρχουν 2,3,5 τουριστικά hot spot στη χώρα που πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως;».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr