ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Εικόνα αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη Μύκονο - Ο Τσίπρας να μην δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2021, 13:51
Πελώνη: Εικόνα αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη Μύκονο - Ο Τσίπρας να μην δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό
Facebook Twitter Whatsapp

Η ενημέρωση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας.

Με τα στοιχεία της πορείας της πανδημίας άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατ. Θετικό το γεγονός η αύξηση των ραντεβού που κλεινονται από τους νέους. Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας Freedom Pass έχουν κάνει αίτηση 140.000 νέοι 18-25 ετών μεσω gov.gr και 4.500 μέσω ΚΕΠ.

Για δηλώσεις Ερντογάν: Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συσπειρωνει τους εχθρούς της Τουρκίας στην Αμερική. «Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί. Θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί».

Για νησιά: Αξιολογούμε πάντα και παρακολουθούμε τα στοιχεία και αναλόγως υπάρχουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Στη Μύκονο τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Δευτέρα, υπάρχει εικόνα αποκλιμάκωσης. Επαναλαμβάνω σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε όλοι.

Για κινητοποίηση αρνητών: Η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πολίτη να εμβολιαστεί, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μερίδα που επιμένει στη δική της αντίληψη και δεν θα προσωρήσει σε εμβολιασμό.

Για έκκληση Πρωθυπουργού στους εκπαιδευτικούς: Ο πρωθυπουργος απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς, σημαντική κατηγορία εργαζομένων, πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός τους είναι γυρω στο 70%. Ειναι μια συζήτηση που γίνεται στις τάξεις των επιστημόνων ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και αναμένουμε τις εισηγήσεις τους.

Για Τσίπρα στη Μύκονο: Νομίζω ότι σπεύδει καθε φορά σε κάποιο με΄ρος για να ανακοινώσει κάποια καταστροφή που δεν επέρχεται. Δεν επιβληθηκε λοκντάουν στην Μύκονο και καλό θα είναι πιο προσεκτικός και να μην συφημίζει την χώρα στο εξωτερικό.

Για τυχόν προσφυγές: Πολύ νωπή η απόφαση ας δούμε πως θα προχωρήσει στην εφαμρογή της. Προσβλέπουμε ότι θα σπύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr