ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας είναι θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ-Σόιμπλε για το χρέος

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2017, 23:21 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2017, 09:16
Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας είναι θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ-Σόιμπλε για το χρέος
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πύρα του κατά της κυβέρνησης για την πορεία που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πύρα του κατά της κυβέρνησης για την πορεία που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ και Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Η κυβέρνηση δυστυχώς για την χώρα δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν γνωρίζει» σχολίασε ο κ. Θεοχαρόπουλος συμπληρώνοντας ότι «Είναι προφανές για εμάς ότι η ΝΔ δεν αποτελεί την πολιτική λύση στην πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα. Η ΝΔ έφερε την κρίση στη χώρα, καθώς κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της το 2004-2009, με την πολιτική της διόγκωσε τα ελλείμματα. Η ΝΔ παραμένει σήμερα μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη, που δεν μπορεί με την πολιτική της να προσφέρει τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη».

«Μετά το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα για έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, για την υπέρβαση χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Να ενωθούμε για να πετύχουμε. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κοινωνίας και του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απευθύνοντας  μήνυμα ενότητας όλων των δυνάμεων του χώρου.

Προχώρησε μάλιστα ένα ακόμη βήμα, αναφέροντας ότι «χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις από όλους μας αν θέλουμε να πετύχουμε την μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα, τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η προοδευτική παράταξη πρέπει να έχει στόχο να αποτελέσει τον έναν από τους δύο κύριους πόλους της πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς είναι κοινή πεποίθηση σήμερα πως η κοινωνία είναι έτοιμη και δεν πρέπει να χαθεί το στοίχημα να πεισθούν οι νέες και οι νέοι που έχουν υποστεί κυρίως τις συνέπειες της κρίσης, τα λαϊκά στρώματα, ο κόσμος που απέχει. Αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. «Γι’ αυτό στοχεύουμε σε έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας. Για αυτό συγκροτήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και για αυτό είναι σημαντικό το βήμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση της προγραμματικής ενότητας των κομμάτων και κινήσεων που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη», υπογράμμισε.

«Χρειάζεται να σηματοδοτηθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Για να υπάρξει ο ενιαίος προοδευτικός φορέας χωρίς άλλες καθυστερήσεις, που θα ενώσει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή του επικεφαλής του από την βάση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr