ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Κατρούγκαλου προς Κυβέρνηση: «Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, εμείς περιμένουμε δυο χρόνια»

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2021, 19:49
Πυρά Κατρούγκαλου προς Κυβέρνηση: «Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, εμείς περιμένουμε δυο χρόνια»
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τρίτη, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία υπέγραψαν πενταετή συμφωνία στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας.

Την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω του twitter, ρίχνοντας «πυρά» προς την κυβέρνηση.
«Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία. Aντίστοιχες συμφωνίες με την Ελλάδα περιμένουν δύο χρόνια την ψήφιση τους στη Βουλή. Για νέες ούτε λόγος...» αναφέρει στην ανάρτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, ο υπουργός άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο υπέγραψαν πενταετή συμφωνία στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας, εκ μέρους των κυβερνήσεων των δύο χωρών, και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Τουρκία στη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης μελλοντικά σχέδια συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διεξαγωγής ασκήσεων, βάσει της Συμφωνίας Διμερούς Συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr