ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνωστοπούλου στον Alpha 98,9: Κάνουμε το καλό παιδί στην ΕΕ, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2021, 13:48
Αναγνωστοπούλου στον Alpha 98,9: Κάνουμε το καλό παιδί στην ΕΕ, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε την Τουρκία να διαπραγματεύεται το προσφυγικό απευθείας με την ΕΕ κι εμείς να είμαστε στη μέση και να κάνουμε τον τροχονόμο. Εμείς πρέπει να έχουμε αυτόν τον ρόλο στη διαπραγμάτευση» υπογράμμισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ,

«Η χώρα μας πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να χτυπήσει και το χέρι στο τραπέζι στο πλαίσιο της ΕΕ» τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή, η κυρία Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως δεν γίνεται η ΕΕ να αφήνει την Ελλάδα και να συναινεί η κυβέρνηση και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντίθετη κατεύθυνση, να γίνεται μπουλντόγκ στην Ευρώπη, επειδή εδώ είναι σύνορα της Ευρώπης. Πρέπει η ΕΕ και οι μεγάλες χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με δίκαιη κατανομή προσφύγων. Είναι εγκληματική η αδιαφορία της ΕΕ».

«Επί ημερών μας, κατορθώσαμε να αποσυμφορήσουμε την κατάσταση. Θα κάνουμε τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο αποθήκες ψυχών, για να μην ενοχληθούν Γερμανία, Γαλλία και Ουγγαρία; Δεν μπορούμε να συναινούμε στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να δοθεί μάχη στην ΕΕ. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχη κατάσταση, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία» πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε την Τουρκία να διαπραγματεύεται το προσφυγικό απευθείας με την ΕΕ κι εμείς να είμαστε στη μέση και να κάνουμε τον τροχονόμο. Εμείς πρέπει να έχουμε αυτόν τον ρόλο στη διαπραγμάτευση» υπογράμμισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως είπε, «στη δική μας κυβέρνηση έτυχε το μεγάλο κύμα προσφύγων από τη Συρία. Δόθηκε μάχη στην ΕΕ για να μην γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη σε μια δύσκολη περίοδο. Κατορθώσαμε να γίνει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που άρχισε να απεγκλωβίζει και να αμβλύνει το πρόβλημα. Τώρα βλέπουμε την κυβέρνηση να ποινικοποιεί τις διασώσεις στο Αιγαίο. Δεν γίνεται η χώρα μας να παραβιάζει τους κάνονες Διεθνούς Δικαίου. Δεν γίνεται να παίζει το καλό παιδί στις μεγάλες χώρες της ΕΕ. Πλέον το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα, αλλά κατάσταση. Θα έχουμε πρόσφυγες και από την Αφρική λόγω της κλιματικής αλλαγής».

«Αντί να κάνουμε το πρόβλημα εσωτερικό δικό μας, να δούμε την κατάσταση όλη και να δούμε πού πρέπει να δοθεί η μάχη» συμπλήρωσε ακόμα.

«Εάν συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική ή θα προσπαθήσουμε μαζικές επαναπροωθήσεις που είναι ανέφικτο χωρις να παραβιάζουμε το Διεθνές Δίκαιο ή από την άλλη θα γίνουμε αποθήκη ψυχών. Το ζήτημα είναι μεγάλο, πολιτικό και ηθικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» κατέληξε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr