current views are: 5

20 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:14

Η πολιτική «άβυσσος» στο ραντεβού Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα

Η «πολιτική άβυσσος» που όπως είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τον χωρίζει με τον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 04:14’

Η «πολιτική άβυσσος» που όπως είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τον χωρίζει με τον Αλέξη Τσίπρα

Η «πολιτική άβυσσος» που όπως είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τον χωρίζει με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν πρόκειται να γεφυρωθεί με τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του στο newpost.gr, θα περάσει το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου στις 13:30 το μεσημέρι, όπως το ορίζει ο θεσμικός του ρόλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου της κυβέρνησης, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Η συζήτηση, τουλάχιστον από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη θα περιοριστεί μόνο στα εθνικά θέματα. «Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει τι έχει να πει» έλεγαν από την οδό Πειραιώς και «μέχρι εκεί». Για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί στη Βουλή.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως η σημερινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των αποκαλύψεων και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τις παρεμβάσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη, μέσα από τις επαφές του με τον ισοβίτη- καταδικασμένου για ναρκωτικά, Μάκη Γιαννουσάκη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, από όπου έχουν ήδη φέρει το θέμα στη Βουλή, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, καθώς δεν αποκλείουν «να φέρει σειρά αποκαλύψεων για πολύ σημαντικά πράγματα», όπως δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σε κομματική εκδήλωση στην Κοζάνη. Μάλιστα στην οδό Πειραιώς έχει συζητηθεί και η πιθανότητα να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κ. Καμμένου, κίνηση που ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε συσπείρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και για αυτό εξετάζεται.

Σε κάθε περίπτωση στο επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δείξει στους Έλληνες πολίτες τις τεράστιες διαφορές στην πολιτική «ποιότητα» και στον πολιτικό πολιτισμό που υπάρχουν ανάμεσα στη ΝΔ και στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Με τον κ. Τσίπρα εκφράζουμε δύο διαφορετικούς κόσμους», είπε στη τελευταία συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος του είναι να πείσει την κοινωνία ότι το κόμμα του, μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε έναν διαφορετικό δρόμο, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας.


σχετικα αρθρα