ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης στον Alpha 98,9: Έχουμε γυρίσει σελίδα και θα έχουμε έναν πυκνό πολιτικό χρόνο

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2021, 12:28
Σκουρλέτης στον Alpha 98,9: Έχουμε γυρίσει σελίδα και θα έχουμε έναν πυκνό πολιτικό χρόνο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Άλλα είχε υποσχεθεί η παρούσα κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα έχει διαψευθεί, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνδυασμός της καθήλωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με την ακρίβεια δημιουργούν πια ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση, υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

Σχολιάζοντας πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών για «έκρηξη» κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, είπε: «Το θέμα της αξιόπιστης ενημέρωσης του κόσμου ως προς την αναγκαιότητα πρώτα απ΄όλα του εμβολιασμού δεν μπορεί να εξαντλείται στο βήμα εκφώνησης κάποιων επιστημονικών απόψεων από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Κάναμε αυτό το λάθιος ως κοινωνία. Θα έπρεπε όχι να βγαίνουν οι επιστήμονες, να βγαίνουν κι αυτοί, αλλά η εκστρατεία πειθούς, με επιχειρήματα, με ανθρώπους οι οποιοι να εκλαϊκεύουν - πάντα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα - την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, δεν υπήρξε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό σήμερα έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Ευρώπη. Μία αποτυχία, δηλαδή, ως προς την επίτευξη των στόχων. Αυτό το χρεώνεται η κυβερνησάρα μας».

«Δεν είναι σε ποσοστό 30-35% οι εκ πεποιθήσεως αντιεμβολιαστές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τους φόβους τους και αυτούς και χρειάζεται να τοιυς προσεγγίσουμε με μια πολύ ισχυρή επιχειρηματολογία», πρόσθεσε.

Τι θα έπρεπε να έχει γίνει; «Να έχουμε καταγράψει τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστό εμβολιασμού, τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και να είχε εκπονηθεί ένα σχέδιο, σχεδόν πόρτα πόρτα, χωριό-χωριό, καφενείο-καφενείο. Αυτό δεν θα το ανακαλύπταμε εμείς για πρώτη φορά. Έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά εμείς τι κάναμε; Αφειδώς δίναμε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης να μας κάνουν γενικού χαρακτήρα προπαγανδιστικά σποτ για να μην χάσουμε τις διακοπές μας. Ολίγον χαζοχαρούμενα πράγαμτα κι όχι επί της ουσίας».

«Η τρομοκρατία δεν βοηθάει. Θα έλεγα ότι είναι ένα στοιχείο κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση. Πολλές φορές τρομοκράτησε τον κόσμο κι εξίσου πολλές φορές δημιούργησε μια αίσθηση ότι όλα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Βγαίνει ο πρωθυπουργός σε ξένη εφημερίδα και λέει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ανέμελο, όπως παλιά, ε, δεν ήταν...», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις έχουν μία αξία ως προς την τάση που δείχνουν. Η τάση δείχνει μια πολύ μεγάλη φθορά τον τελευταίο χρόνο σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες που αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και την κυβέρνησή του. Δείχνουν μια οριακή αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε γυρίσει σελίδα και θα έχουμε έναν πυκνό πολιτικό χρόνο».

Άλλα είχε υποσχεθεί η παρούσα κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα έχει διαψευθεί, υπογράμμισε.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι μεσολάβησε μια πανδημία, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Η πανδημία δεν έχει να κάνει με τον νόμο για τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του οκταώρου, τον κατώτατο μισθό κλπ. Αρα ο συνδυασμός της καθήλωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με την ακρίβεια δημιουργούν πια ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα φέρει σε απελπισία τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr