ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος σε Οικονόμου: Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική...

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2021, 15:07
Τσακαλώτος σε Οικονόμου: Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική...
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πρόβλημα με την αριθμητική και ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τη ΝΔ τη μεσία τάξη.

Τη δική του απάντηση σε όσα ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μηδενισμό του φόρου γονικής παροχής έως 800.000 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πρόβλημα με την αριθμητική και ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τη ΝΔ τη μεσία τάξη.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος παραθέτει οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αλλά και δημοσίευσε η εφημερίδα Καθημερινή σχετικά με την περιουσία των πολιτών και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία.»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσακαλώτου:

«Αν θέλετε επιβεβαίωση ότι κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο διαβάστε το παρακάτω:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μας λέει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη» γιατί «είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω» 

Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, πόσο μάλλον με την πραγματικότητα: 

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λες και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/2019, από 0 μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων που κάνουν δήλωση Ε9. Το 87%. 5.130.000 φορολογούμενοι. 

Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους.

Ακίνητη περιουσία  πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι. (Και μάλιστα πάνω από το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000)

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία. 

Δεν είναι ότι είναι μια ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι μια ελίτ που δεν έχει ιδέα για όλους τους άλλους.

Τους εύχομαι λοιπόν στις εκλογές να τους ψηφίσει η «συντριπτική πλειοψηφία» του 13% που εκπροσωπούν.

Και εμάς ας μας ψηφίσει η «συντριπτική μειοψηφία» του 87% που εκπροσωπούμε. 

ΥΓ. Στην φωτογραφία από την Καθημερινή βλέπετε και ποιους είχαμε ενισχύσει εμείς όταν μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr