current views are: 10

22 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:10

Σήμα για στροφή στην καθημερινότητα και ενέσεις αισιοδοξίας από τον Αλ. Τσίπρα προς τους υπουργούς του

Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής

Δημοσίευση 04:10’

Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής

Τη στιγμή που η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο περιείχε μεγάλες δόσεις τόνωσης του ηθικού για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που καλούνται να υλοποιήσουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η συνεδρίαση του οργάνου έδειξε καθαρά τη προσπάθεια που γίνεται για  στροφή στην καθημερινότητα.

Η είδηση που βγήκε μετά το τέλος της συζήτησης ήταν η παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ  στη συζήτηση κυριάρχησε το «καυτό» ζήτημα των συμβασιούχων με τους Πάνο Σκουρλέτη, Όλγα Γεροβασίλη και Χριστόφορο Βερναρδάκη να καλούνται να βρουν το συντομότερο δυνατό μια λύση.

Αυτή είναι η εικόνα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός και αυτός θα είναι ο νέος ουσιαστικός  ρόλος που θα κληθεί να παίξει το υπουργικό συμβούλιο από εδώ και πέρα. Οι απαραίτητες συστάσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης, οδηγίες δόθηκαν και οριοθετήθηκαν οι νομοθετικές προτεραιότητες με τη Γραμματεία της κυβέρνησης να έχει μπροστά της μεγάλο φόρτο εργασίας τον επόμενο μήνα. Επισημάνσεις, σχόλια και αναλύσεις έγιναν και γύρω από τη συμφωνία του Λουξεμβούργου.

Όλος ο επόμενος μήνας,  πριν από την ανάπαυλα του Αυγούστου, αναμένεται να είναι ένα ένας «αγώνας δρόμου» για τους επικεφαλής των χαρτοφυλακίων με τα μάτια του πρωθυπουργού να είναι καρφωμένα πάνω τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας  θα αναλάβει ο ίδιος την επίσπευση μεγάλων επενδυτικών projects δίνοντας έμφαση στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, κάτι που τόνισε και στην κεντρική εισήγησή του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κανονιστούν και αρκετά ραντεβού με σημαντικούς επενδυτές.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως από τη συμφωνία του Λουξεμβούργου και μετά βρίσκονται σε θέση ισχύος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και περιμένουν τη «μάχη» της 3ης Ιουλίου στη Βουλή. Ακόμα και η πιθανότητα να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου δεν φαίνεται να απασχόλησε τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία εκτίμησαν πως «η ΝΔ είναι εμφανώς πιεσμένη». Μέσα σε αυτό το κλίμα και οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι συνεχείς από εδώ και πέρα, ενώ δεν αποκλείεται και ο ίδιος να βρεθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχοντας στα Περιφερειακά Συμβούλια που θα ξεκινήσουν.

Η αρχή σε διεθνές επίπεδο έγινε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στις Βρυξέλλες στην  εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (μια πρωτοβουλία ευρωβουλευτών από την ευρωομάδα της ενωμένης αριστεράς, τους σοσιαλιστές και τους πράσινους) θέλοντας να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο άνοιγμα στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας.

Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κύρια θέματα την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη μετανάστευση και το διεθνές εμπόριο. Θα δώσει το παρών, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα και στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 


σχετικα αρθρα