ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση STAR: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΔΕΘ λένε οι πολίτες - Πώς αξιολογούν τους νέους υπουργούς

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2021, 21:46
Δημοσκόπηση STAR: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΔΕΘ λένε οι πολίτες - Πώς αξιολογούν τους νέους υπουργούς
Facebook Twitter Whatsapp

Τι έδειξε η νέα δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 10,9 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,9%.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της θητείας της κυβέρνησης οι πολίτες απάντησαν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 39,9%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 58,2%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πολίτες την έκριναν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 25,1%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 70%.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και για το αν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας το 30,4% απάντησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικά ή αρκετά αποτελεσματικά, ενώ το 58,4% απάντησε ότι είναι λίγο αποτελεσματικά ή καθόλου αποτελεσματικά.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και για το αν αντιμετωπίζουν την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά το 22,7% απάντησε σίγουρα ναι ή μάλλον ναι και το 64% μάλλον όχι ή σίγουρα όχι.

Στην ερώτηση «υπάρχει κάποιο οικονομικό μέτρο που σας αφορά προσωπικά και θα έχετε κάποιο ουσιαστικό οικονομικό όφελος;», το 24,3% απάντησε ναι, το 50,9% απάντησε όχι και το 24,8% ΔΞ/ΔΑ.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πώς αξιολογούν τους νέους υπουργούς

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%

Διαχείρηση της πανδημίας

Όσο για τη διαχείριση κορωνοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση, το 32,9% απάντησε σίγουρα καλύτερα ή μάλλον καλύτερα, το 21,8% απάντησε το ίδιο κακά, ενώ το 36,6% μάλλον χειρότερα ή σίγουρα χειρότερα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr