current views are: 8

22 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:29

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγμάτευση απέτυχε

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup με τους δανειστές

Δημοσίευση 09:29’

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup με τους δανειστές

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup με τους δανειστές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε συγκεκριμένα πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση  δεν τα κατάφερε … Δεν πέτυχε ούτε το χρέος, ούτε εφικτά πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε την ποσοτική χαλάρωση». «Με καθυστέρηση πήρε την αυτονόητη δόση. Μάλιστα για να την πάρει πήρε και επιπρόσθετα μέτρα», υπογράμμισε.

«Αυτό αποτελεί μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, αλλά αυτό αφορά τη χώρα μας. Γι’ αυτό και η σκληρή κριτική», πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος

Αναφερόμενος στην υπόθεση με την συνομιλία του Πάνου Καμμένου, με έγκλειστο των φυλακών, ο κ Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Αν έχει γίνει η συνομιλία, είναι  εξωθεσμική επικοινωνία, που δεν δικαιολογείτε». «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, όχι μόνο επιβεβαίωσε τη συνομιλία, αλλά γνώριζε και τι είπε μέσα σε αυτή τη συνομιλία», τόνισε. 

Για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά

«Είναι πολύ θετικό γεγονός ότι και στο συνέδριο θα έρθουν προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου, ελπίζω και κινήσεις του ευρύτερου χώρου». Το κυρίαρχο είναι στο συνέδριο να παρουσιαστεί ένας ξεκάθαρος οδικός άξονας για να δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η θέση η δική μου είναι η εξής, τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσέθεσε: «Αν προχωρήσουμε εντός του 2017, σε ένα ιδρυτικό συνέδριο, όλου του προοδευτικού χώρου. Σε ένα συνέδριο, η θέση η δική μου με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και με εκλογή από τη βάση εντός του 2017, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, να μην συμμετάσχει κάποιος στην ανασυγκρότηση, του χώρου με στόχο να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς». 

 


σχετικα αρθρα