ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχωρούν για τη Γαλλία 11 ασυνόδευτα ανήλικα – Πάνω από 1.000 μετεγκαταστάσεις στην ΕΕ

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2021, 00:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2021, 00:57
Αναχωρούν για τη Γαλλία 11 ασυνόδευτα ανήλικα – Πάνω από 1.000 μετεγκαταστάσεις στην ΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «Φθάνουμε έτσι και ξεπερνάμε τον αριθμό ορόσημο των 1.000 ασυνόδευτων ανηλίκων που έχουν μετεγκατασταθεί σε Κράτη-Μέλη της ΕΕ». 

Την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.20 π.μ. αναχωρούν για την Γαλλία 11 ασυνόδευτα ανήλικα, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρει «Φθάνουμε έτσι και ξεπερνάμε τον αριθμό ορόσημο των 1.000 ασυνόδευτων ανηλίκων που έχουν μετεγκατασταθεί σε Κράτη-Μέλη της ΕΕ». Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν μετεγκατασταθεί 1.006 παιδιά.

«Η επίτευξη αυτού του στόχου στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης Ασυνόδευτων Ανηλίκων αποτελεί μια τρανταχτή απόδειξη της ικανότητας που διαθέτει η χώρα μας να υλοποιεί τέτοιου είδους έργα, με ασφάλεια, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, προσήλωση στην προστασία της νέας γενιάς και ενταξιακό προσανατολισμό», αναφέρει το υπουργείο.

«Επιπλέον, τεκμηριώνει με τον πιο εμφανή και ξεκάθαρο τρόπο την από κοινού δέσμευση και αποτελεσματικότητα των Κρατών-Μελών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και των διεθνών εταίρων στην προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, αντανακλώντας τους δεσμούς αλληλεγγύης και κατανόησης που αποτελούν παράλληλα, θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr