ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Π. Καμμένου - Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 17:25 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2017, 13:45
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με δημοσιεύματα που τον φέρουν να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μ. Γιαννουσάκη, για την υπόθεση του πλοίου Noor1.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση κάνει προς την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τέχνασμα για να μεταφέρει συζήτηση αλλού! Για πρώτη φορά από εποχή Κοσκωτά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ταυτίζεται με επιχειρηματία που δεν είναι απλά κάποιος που αγόρασε ένα ΜΜΕ αλλά έχει εκκρεμείς υποθέσεις με δικαιοσύνη».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει εμπλοκή με εμβάσματα από εταιρίες του προς τον ισοβίτη κρατούμενο κ. Γιαννουσάκη. «Εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου και υπήρξε σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη του κ. Συντιχάκη με 622.000 ευρώ και παράλληλα υπάρχει εμπλοκή με κακουργηματική δίωξη που δύο φορές οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή. Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που υπερασπίζεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ», είπε.

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως δεν πρόκειται μόνο για μια απλή υπόθεση ναρκωτικών αλλά έχει και διεθνείς προεκτάσεις, που αφορούν στη διακίνηση 3 τόνων αξίας 30 εκατ. ευρώ, συνδέοντάς την με την Τουρκία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. «Σας θυμίζω ότι από την εποχή Χουσεΐνογλου, τούρκοι βάζανε ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού», τόνισε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας πως η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη στις 14-15/6. «Όταν στις επιχειρήσεις δε βρέθηκαν τα παραστατικά για πετρέλαιο αλλά για να εξυπηρετήσουμε κάποια τιμολόγια. Κατά διαβολική σύμπτωση δε ο κ. Μαρινάκης σε εστιατόριο βρίσκεται με τη Ντόρα Μπακογιάννη και την Αλεξία, που σύντροφός της είναι ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ξεκίνησε την επίθεση εναντίον μου. Είναι η περίοδος που ο υπουργός  Βορίδης και ο Γεωργιάδης μοιράζουν τα χρήματα ΚΕΕΛΠΝΟ ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης», σημείωσε.

«Ο ίδιος ο Γιαννουσάκης έχει καταγγείλει τον κ. Μαρινάκη. Ποιοι αποκάλυψαν πρώτοι την υπόθεση; Η εκπομπή «Δίκη» στο κανάλι του κ. Αλαφούζου. Ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση όπως και στα στημένα ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέχισε λέγοντας ότι όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία και λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του για όσα έχει αποκαλύψει και ζητά την προστασία πολιτείας, τότε «είσαι υποχρεωμένος να τη παρέχεις».

«Όταν ο δημοσιογράφος σε θέτει προ των ευθυνών και είναι ο παραλήπτης της ίδιας επιστολής που εμπλέκει το συγκεκριμένο πρόσωπο είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω το νόμο και τις διαδικασίες. Όταν το πρόσωπο είναι εκτός από εφοπλιστής, πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά είναι υποχρέωση στη νιοστή», σημείωσε και εξήγησε πως επικοινώνησε με δικαστή ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να το πράξει (σ.σ. να επικοινωνήσει με τον κρατούμενο).

«Τι έκανα ακριβώς λοιπόν; Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο για να δούμε αν κινδυνεύει ο ισοβίτης. Και ο υπουργός ανέλαβε να στείλει τον εισαγγελικό λειτουργό», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Γιατί με πήρε τηλέφωνο; Γιατί αργούσε να πάει ο λειτουργός και έξω από το σπίτι του είχε υπόπτους που μπορούσαν να τον φάνε όπως οι άλλους μάρτυρες».

Ακόμα, αφού αναφέρθηκε σε υπόθεση όπου ο Θ. Αγγελόπουλος απευθύνθηκε στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για υπόθεση απειλής από τη τρομοκρατία, είπε: «βοά η κοινωνία για τον κ. Μαρινάκη και τις σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη! Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε. Ένα πράγμα δεν μπορείτε όταν όλοι αυτοί οι φίλοι σας ελέγχονται, δεν μπορείτε να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία».

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, πρώην υπουργός της ΝΔ, προσπάθησε να πείσει τον κρατούμενο να αλλάξει την κατάθεσή του και κατέληξε λέγοντας: «προσπαθούν να μην εμπλέξουν απλώς ένα πολιτικό κόμμα που εμπλέκεται αλλά μια ολόκληρη ομάδα όπως έκανε ο Κοσκωτάς. Και για διάλογο Κουρτάκη και Βρέτζου, στη προσπάθεια να διαφυλάξει τον εαυτό του, φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού».

Η δευτερολογία Γεωργιάδη

«Αφού φτάσατε να χειροκροτείτε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που τον βρίζατε για τον Σακελλαρίδη, μπράβο του!», αντίτεινε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «μένω έκπληκτος με αυτά που είπατε. Δεν μπορούμε είπα από την αρχή να δικάσουμε το Noor 1».

αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση πανηγύριζε ένα χρόνο πριν για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την εξυγίανση τηλεοπτικού τοπίου από τη στιγμή που ένας εξ αυτών που πήρε, ήταν ο κ. Μαρινάκης. «Εν γνώσει σας δίνατε τις άδειες της χώρας σε ενεχόμενο σε υπόθεση ναρκωτικών και λαθρεμπορία και αυτό το λέγατε ως εξυγίανση τηλεοπτικού τοπίου;», αναρωτήθηκε.

«Δεν απαντήσατε σε κανένα ερώτημα αλλά κάνατε μόνο τη δίκη Μαρινάκη. Τι λέγατε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη; Φαίνεστε πολύ στρυμωγμένος. Στο τέλος εύχομαι να μην έχει τη κατάληξη που νομίζω ότι θα έχει. Όταν θα ανοίξουν οι τηλεφωνικές σας γραμμές, αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον λιμενικό κ. Χριστοφορίδη, που φέρεται ότι εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη. Όταν θα ανοίξουν οι γραμμές αφού φοβάστε και δεν τις φέρετε στη βουλή, θα φανεί ότι έχετε μιλήσει με Χριστοφορίδη, σημαίνει ότι εσείς βάλατε τα λόγια που φαίνεται να λέει «ότι με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκη»», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν ο υπουργός έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις ενέργειές του.

Όπως σημείωσε, αν όντως είχε ενημερωθεί τότε γιατί συνάντησε τον επιχειρηματία στο Μαξίμου από τη στιγμή που ενέχεται σε υπόθεση ναρκωτικών. «Δεν είχατε διάθεση να προστατεύσετε τον πρωθυπουργό από ένα τέτοιο άνθρωπο; Δηλαδή ο κ. Τσίπρας έβλεπε ένα πιθανό έμπορο ναρκωτικών; Να απαντήσετε σε αυτά που σας ρωτάμε! Ο Σημίτης το πήγε στον εισαγγελέα, εσείς αποφασίσατε να πάρετε ο ίδιος τηλέφωνο 12 φορές! Τι του λέγατε 12 φορές κ. υπουργέ; Θα μας το πείτε;», αναρωτήθηκε και σημείωσε: « είδα πόσο στηλίτευσε ο κ. Καμμένος την επίθεση των οργανωμένων του ΠΑΟΚ στον κ. Μητσοτάκη! Τέτοιος ψεύτης και υποκριτής είναι!».

Καμμένος: Αν έχετε συνομιλίες με μένα να τις καταθέσετε στη Δικαιοσύνη

 «Γνώριζα τον κ. Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων ως υπερασπιστή εμπλεκομένων όμως δεν το περίμενα. Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη», ανταπάντησε ο κ. Καμμένος σε έντονο ύφος και συνέχισε: «Τις συνομιλίες τις δικές μου όποιες έχετε καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν δημοσιευτεί με τον κ. Κοτσώνη. Λυπάμαι πάρα πολύ για τη κατάντια σας! Ανοίξτε όποια γραμμή θέλετε! Εγώ μιλάω από το δικό μου και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Όσον αφορά τα ΜΜΕ η κυβέρνηση δεν εμπόδισε κανέναν! Με έβριζε ο ΔΟΛ και επί Ψυχάρη και τώρα. Έχουν μαζέψει τόσα χρόνια φυλακή και κάποια στιγμή θα τα εκτίσουν προσέξτε μην είστε και σεις μέσα».

Γεωργιάδης: Ο κ. Καμμένος παραβίασε τον ποινικό κώδικα

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ερωτών βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον υπουργό να μην σχολιάσει την υπόθεση του Noor 1, υπογραμμίζοντας: « αν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, όχι ο Καμμένος, εγώ ή ο Κοντονής».

Ακόμα, κατέθεσε στα πρακτικά το άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα, που όπως είπε, ορίζει ποινή φυλάκισης να μιλά με ισοβίτη ένας υπουργός. «Από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote που κυκλοφόρησαν, προκύπτει ότι συνομίλησε μαζί του 21 λεπτά! Αφού για να του πείτε χρειάζεστε περίπου 16 δευτερόλεπτα. 21 λεπτά σε 12 συνομιλίες και sms τι θέλατε να πείτε; Να μας πείτε τι θέλατε να πείτε. Να καταθέσετε το αντίγραφο της κινήσεως του λογαριασμού για να διαπιστώσουμε αν συνομιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη πως δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία ο Τσίπρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε πόσο τυχαίο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπερασπίστηκε τον κ. Σαββίδη, την ώρα που ο κ. Μαρινάκης, «άρπαζε» τον ΔΟΛ, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος «τυχαία» δημοσίευσε τις συνομιλίες, μόλις 24 ώρες πριν τον πλειστηριασμό για τον Οργανισμό

Κοντονής: Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Έχουμε έναν κρατούμενο ο οποίος στην αρχή δίνει στοιχεία και μετά λέει πως «κάποιοι με πιέζουν». Η δικαιοσύνη διερευνά τα πάντα και θα καταλήξει στην αλήθεια. Μεταξύ όλων των πραγμάτων ο συγκεκριμένος ανέφερε ήταν και μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ που ήρθε στο αεροδρόμιο και πράγματι διαπιστώθηκε πως έλεγε αλήθεια. Μην προτρέχετε, ενόψει των ερευνών που θα κάνει η δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια».

«Πότε ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα περί δήθεν σκευωρίας σε βάρος επιχειρηματία; Μερικές ημέρες μετά τον έλεγχο στα γραφεία του από την Οικονομική Αστυνομία. Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε. Οι μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες, δεν θα ελέγχονται; Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της Βουλής» είπε στη συνέχεια. 

Ο κ. Κοντονής τόνισε εξάλλου πως η αντιπολίτευση «βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση. Δεν έχουν σχέση τα ερωτήματα που κατέθεσε στην ερώτησή του ο βουλευτής, με αυτά που διατύπωσε σήμερα στην τοποθέτησή του. Αμέσως μόλις ελήφθησαν τα στοιχεία συνεχίστηκε η έρευνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο κρατούμενος Γιαννουσάκης. Αμέσως μόλις πάλι ο ίδιος ισχυρίστηκε τα αντίθετα, πάλι η δικαιοσύνη παρενέβη. Έχω διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης του εν λόγω κρατούμενου. Στηρίζετε μια επιχειρηματολογία σε απαράδεκτα αποδεικτικά μέσα τα οποία οποιοδήποτε δικαστήριο θα τα πετάξει, για να πλήξετε την κυβέρνηση, τον υπουργό και όποιον πάρουν τα σκάγια. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Σε τρία επίπεδα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και συνεχίζεται χωρίς καμία παρέμβαση».