current views are: 9

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση12:27

Στα ύψη η κόντρα ενώ τα σκουπίδια εξελίσσονται σε υγειονομική «βόμβα»

Δ. Τζανακόπουλος: Στα όρια της προβοκάτσιας η στάση της ΝΔ για τους συμβασιούχους – Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πάντες

Δημοσίευση 12:27’

Δ. Τζανακόπουλος: Στα όρια της προβοκάτσιας η στάση της ΝΔ για τους συμβασιούχους – Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πάντες

Σε σφοδρή κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης εξελίσσεται η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα, με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλο να μιλά για ”στάση της ΝΔ στο όριο της προβοκάτσιας” και τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια να κατηγορεί την κυβέρνηση για κοροϊδία και να χαρακτηρίζει τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ως ”πολιτικό απατεώνα”. 

”Τα καταστροφολογικά σενάρια έχουν καταρρεύσει. Η ΝΔ επιλέγει να αντιπολιτευθεί με ακόμα πιο ακραίο τρόπο. Με εντολή της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΚΕ δεν έληξε η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η στάση της κινείται στο όριο της προβοκάτσιας. Η συνδικαλιστική παράταξη άλλαξε την πάγια θέση της και οδηγηθήκαμε να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Στοχεύουν στην πρόκληση με θύματα τους πολίτες και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Δίνει οριστικό τέλος στην ομηρία χιλιάδων ανθρώπων. Η απεργία είναι πλέον αλυσιτελής. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας” δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στο briefing ο κυβ. εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ίδια στιγμή διατύπωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα επιστράτευσης για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει ο στρατός στην αποκομιδή τους υπογράμμισε ότι ”δεν έχει παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση”.

‘Οπως επισήμανε, δε, χαρακτηριστικά ”Χθες οι εργαζόμενοι παραδέχθηκαν ότι καλύπτονται οι επιφυλάξεις τους. Πιθανόν θα μπορούσε να είχε λυθεί το ζήτημα: Δίνοντας την υπηρεσία αυτή σε ιδιώτες, κάτι που όμως θα διπλασίαζε το δημοσιονομικό κόστος, αλλά και θα συντηρούσε εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Εμείς προτιμήσαμε το δύσκολο δρόμο. Θεωρούμε ότι η καθαριότητα πρέπει να είναι μια δημόσια υπηρεσία. Θεωρουμε ότι η πρόταση που έχουμε καταθέσει καλύπτει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας. Τώρα πλέον γίνεται μια προσπάθεια κόστους στην ελληνική κυβέρνηση μετά από μια περίεργη αλλαγή στάσης της ΔΑΚΕ”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ από την πλευρά του εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση, χαρακτήρισε ‘‘πολιτικό απατεώνα” τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει προτείνει συγκεκριμένη λύση συνολικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια: «Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του κοροϊδεύουν τους πάντες. Οι πολίτες υποφέρουν από την χαοτική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες. Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλήσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι’ αυτό δεν τους πιστεύει, πλέον, κανείς. Ιδιαίτερα, ο κ. Σκουρλέτης διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας».

Όπως, επίσης, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει συγκεκριμένη λύση συνολικά, για το οξυμένο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι οφείλουν τώρα να γυρίσουν στη δουλειά τους, γιατί προέχει η υγεία και η ασφάλεια του λαού μας. Η Κυβέρνηση ας βρει τη στοιχειώδη δύναμη να κάνει αυτά που πρέπει για να λυθεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Τζανακόπουλου, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι: «Το μόνο που δεν είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Βήμα δεν κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, παρά την χθεσινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού αλλά και την άμεση ψήφιση στη Βουλή της βελτιωμένης – προς την πλευρά των αιτημάτων των συνδικαλιστών – τροπολογίας για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm στην αυριανή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας θα προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα.

«Την Πέμπτη, έχουμε την απεργιακή συγκέντρωση και την κινητοποίηση στην Αθήνα και καλούμε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα αλλάξει τη στάση της», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει η Ομοσπονδία, εάν δεν αλλάξει η στάση της κυβέρνησης, ο κ. Γκιτάκος απάντησε: «Θα μετρήσουμε τις εξελίξεις και όλα όσα θα έχουν συμβεί αύριο έως το μεσημέρι που τελειώνει η συγκέντρωση. Θα συνεδριάσουμε, ο καθένας θα δώσει τις θέσεις του και θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή» και πρόσθεσε: «Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προτείναμε και ψηφίσαμε χθες, είμαστε σε αυτήν την πλευρά. Και αυτό θα προτείνουμε και αύριο, όπως θα βγει από συλλογική απόφαση της δικής μας παράταξης».

«Έχουμε αύριο την απεργιακή μας κινητοποίηση και στη συνέχεια θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Εμείς παλεύουμε να μην ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας της καθαριότητας» τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στο Star, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Η απεργία είναι σε ισχύ και μετά την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, η εκτελεστική επιτροπή θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Εμείς δεν παίζουμε κανένα πολιτικό παιχνίδι. Εγώ είμαι ένας πρόεδρος που δεν έχει πολιτικούς μπαμπάδες και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων μας» διευκρίνισε ο κ. Τράκας


σχετικα αρθρα