current views are: 10

30 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:53

Φ. Γεννηματά στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: Ο Αλ. Τσίπρας ευτέλισε την Αριστερά – Μας καλεί σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα

Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δημοσίευση 15:53’

Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της στο συνέδριο της Δημοκρατική Συμπαράταξης σημείωσε: «Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμμετοχή σας παρά τις αντίξοες συνθήκες. Αυτή η διάθεση συμμετοχής στέλνει ένα μήνυμα».

«Τίποτα δεν μας σταματά από τη θέληση μας να αναγεννήσουμε την παράταξη να την κάνουμε και πάλι μεγάλη», πρόσθεσε.

«Περάσαμε από σαράντα κύματα αλλά τα καταφέραμε… Κάποιοι πίστεψαν πως θα ναυαγήσουμε. Φαίνεται δεν γνωρίζουν καλά τον κόσμο της παράταξης μας. Δίνουμε σήμερα ηχηρή απάντηση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ», τόνισε.

«Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τον λαϊκισμό

«Η κοινωνία έχει κουραστεί να διαψεύδεται. Να ακούει μεγάλα λόγια και να ζει στη μιζέρια. Να της χαϊδεύουν τα αυτιά και να της αδειάζουν τις τσέπες. Εκφράζουμε τη μεγάλη πολιτική συμμαχία των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Προοδευτικού Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της πολιτικής οικολογίας. Είμαστε στην ίδια κοίτη αλλά με διαφορετικές παραδόσεις και διαδρομές. Είμαστε θεματοφύλακες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που σφράγισε τις καλύτερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας. Δεν δίχασε ποτέ τους Έλληνες, αλλά συμφιλίωσε. Δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα. Πιστεύουμε απόλυτα στην κυρίαρχη διάκριση «προόδου και συντήρησης». Έχουμε ανοιχτά μέτωπα με τον λαϊκισμό και τον αντι-ευρωπαϊσμό. Δεν αποδεχόμαστε την απλουστευτική αντίληψη περί μιας μόνο αντίθεσης, εκείνης μεταξύ «λαϊκισμού και δημοκρατίας»», δήλωσε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.«Αρκετά με τις πολιτικές λιτότητας, διαμορφώνουμε μια νέα ατζέντα για την Ευρώπη», υπογράμμισε ακόμα η Φώφη Γεννηματά συμπληρώνοντας: «Είμαστε μία παράταξη προοδευτική και μεταρρυθμιστική».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Ανάπτυξη – Απασχόληση – Αλληλεγγύη» που έχει στόχο «να μικρύνουμε τις ανισότητες». 

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή η κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου.

«Απευθυνόμαστε στη μεσαία τάξη»

«Απευθυνόμαστε στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγνοούνται από την κυβέρνηση. Στη μεσαία τάξη. Στους οικονομικά ασθενείς που χρειάζονται την έμπρακτη αλληλεγγύη», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ υπηρέτες των ελίτ. Να μπούμε στα σπίτια των απλών ανθρώπων» είπε θέτοντας το νέο στόχο της ΔΗ.ΣΥ.
Παράλληλα, έκανε άνοιγμα λέγοντας πως στόχο της ΔΗ.ΣΥ είναι να «συναντηθούμε με όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο». 

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ» που θα προέλθει από «προσέλκυση ξένων και εγχώριων κεφαλαίων και επενδυτών», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Ο Τσίπρας ευτέλισε την Αριστερά»

«Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον  εμπιστεύθηκαν», τόνισε και συμπλήρωσε: «Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την  “κυβερνώσα Αριστερά”, καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα».

«Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για έναν Πρωθυπουργό που αλυσοδένει  τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια», είπε.

«Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της … αβύσσου.
Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο», ανέφερε η κα Γεννηματά.

«Η λύση για τη χώρα περνά μέσα από τις εκλογές»

«Η λύση για τη χώρα περνά μέσα από τις εκλογές τις οποίες δεν μπορούμε να προκαλέσουμε», συνέχισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

«Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», υπογράμμισε.

Η στάση του ελληνικού λαού δεν πρέπει να είναι η ψήφιση της Νέας Δημοκρατίας και η διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εφεδρεία αλλά η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκτίμησε.

«Πρέπει κανείς να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Αυτή την πατρίδα δεν θα την σώσει κανείς άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους», είπε η Φώφη Γεννηματά. 

«Τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας»

«Το παλιό θα κρεμαστεί μόνο του στην ντουλάπα της ιστορίας», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ενότητα πάνω απ’ όλα στη δημοκρατική παράταξη. Δεν θα ξανασκοτωθούμε ποτέ ξανά μεταξύ μας».

«Τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας. Μπορούμε να καταφέρουμε γιατί εμπνεόμαστε από τις παρακαταθήκες μας», πρόσθεσε. 

«Η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο 2017»

«Το Συνέδριο αυτό θέτει τις σταθερές βάσεις για το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Αμέσως μετά το Συνέδριο τα Πολιτικά Κόμματα και οι φορείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για να φθάσουμε στον στόχο της ενιαίας παράταξης. Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των κομμάτων και της βάσης της παράταξης μας.

Μαζί θα διαμορφώσουμε την τελική απόφαση και το χρονοδιάγραμμα της.

Πρώτον: Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας καθώς και το πλαίσιο της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, αποτελούν ισχυρή προγραμματική βάση και διαμορφώνουν ξεκάθαρη ταυτότητα και πολιτικό στίγμα.

Δεύτερον: Εκλογή Επικεφαλής από την Κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προτείνω η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο 2017.

Προτείνω την άμεση συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών,  η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της  πορείας  προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Ως Επικεφαλής της Ανεξάρτητης αυτής Επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους κοινής αποδοχής προτείνω τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Τρίτον: Δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν.

Τέταρτον: Εκλογή Συνέδρων με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

Πέμπτον: Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της.

Καταληκτική ημερομηνία για το Συνέδριο ο Δεκέμβριος του 2017», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝAΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΕΦ


σχετικα αρθρα