current views are: 6

1 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση12:19

Κωδικός «επενδύσεις» για το Μαξίμου – Αναλαμβάνει δουλειά το υπουργείο Οικονομίας

Στόχος να καλυφθεί το χαμένο έδαφος

Δημοσίευση 12:19’

Στόχος να καλυφθεί το χαμένο έδαφος

Δουλειά αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα προκειμένου να κερδηθεί το “χαμένο έδαφος” της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης μετά και το σήμα που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Economist. Όπως είχε αποφασιστεί ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει ο ίδιος μια σειρά από επαφές προκείμενου να ξεκλειδώσουν projects, στα οποία έχει στοχεύσει η κυβέρνηση και αποτελούν κομβικής σημασίας ακόμα και για την ομαλή πορεία της.

Το Ελληνικό, τα ναυπηγεία, ο πλωτός αγωγός στην Αλεξανδρούπολη και η αδειοδότηση για νέο καζίνο είναι μερικά από τα μεγάλα έργα για τα οποία, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν και μια σειρά απο γραφειοκρατικά εμπόδια.  Νέες επενδύσεις σε οπτικές ίνες, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα το EuraAsia Interconnector, καινούργιες σιδηροδρομικές συνδέσεις και νέοι αγωγοί φυσικού αερίου είναι ορισμένα από τα πλάνα στα οποία η κυβέρνηση θέλει να δώσει “σάρκα και οστά” το επόμενο διάστημα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι η ομάδα των υπουργών που έχουν αναλάβει να προχωρήσουν όλα αυτά τα μεγάλα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Από το Μαξίμου επενδύουν στο γεγονός πως η σταθερή υπεραπόδοση έναντι των δημοσιονομικών στόχων είναι το “κλειδί” για τη δημιουργία ενός υγιούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο που και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ανάγκη επιτάχυνσης όλων αυτών των projects (με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης) καλώντας τη διεθνή επενδυτική κοινότητα  να εμπιστευτεί τη χώρα μας.

Η στόχευση μέσα από ένα πλέγμα δράσεων εστιάζεται στην εκμετάλλευση του αναπτυξιακού νόμου, στην περαιτέρω αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Γιούνκερ, στη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στην ενίσχυση της ρευστότητας, την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και στην επανεκκίνηση μεγάλων έργων.

Από το Μαξίμου γνωρίζουν πως η επιτάχυνση των επενδύσεων θα αφοπλίσει ακόμα περισσότερο το “οπλοστάσιο” των επιχειρημάτων της ΝΔ που κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και απαντήσεις σε αυτό το πεδίο δεν μπορούν να δοθούν ακόμα.

φωτογραφία: sooc


σχετικα αρθρα