current views are: 10

4 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση04:00

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε τις ανοησίες»

Στα άκρα η αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσίευση 04:00’

Στα άκρα η αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση

Πολώνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης το κλίμα απέναντι στη ΝΔ με τους επιτελείς του Μαξίμου να θεωρούν πως πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους προς στην αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο τη συσπείρωση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ και τη σταδιακή αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας.

Σε αυτό το μήκος κύματος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή «ο Κυριάκος Μητσοτάκης  συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά πλήρως στοιχισμένος πίσω από τους ακροδεξιούς του κόμματός του, με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση». Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωνε πως μόνο στο τέλος της συζήτησης και κατόπιν της πίεσης του πρωθυπουργού για τη δήλωσή του στο Politico, αναγκάστηκε να ανακαλέσει για τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά.

Από την Ηρώδου Αττικού εκφράζουν ικανοποίηση για τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός με κυβερνητική πηγή  να επισημαίνει πως ο  «κ. Μητσοτάκης προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία προκειμένου να αναφερθεί στις αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα social media και να συνεχίσει την εκπροσώπηση σκοτεινών συμφερόντων».

Η ίδια πηγή θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ  απλώς  επανάλαβε το success story του κ. Σαμαρά, το οποίο αποδόμησε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι οι σημερινές προοπτικές δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας ουδεμία σχέση έχουν με το 2014. Μάλιστα συμπλήρωνε πως δεν μπορούσε να αποτιμήσει με νηφαλιότητα την κατάσταση σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που έδωσε απαντήσεις για το χρέος και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να τονίζουν πως η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο από το κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά. Σε αυτό στηρίζουν το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν με νόημα, η γαλάζια παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης ξέχασαν ξαφνικά το αφήγημα  πως καταστρέφεται η χώρα και έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως το κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενισχύεται η εμπιστοσύνη διεθνώς και οι αποδόσεις των ομολόγων σημειώνουν χαμηλά κρίσης, διότι οι επενδυτές περιμένουν τη δήθεν επόμενη κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλωστε σχολίασε και ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Έχοντας ξεπεράσει, πλέον το «σκόπελο» των συμβασιούχων της καθαριότητας στους δήμους, και της ΠΟΑΣΥ, που προκάλεσαν απανωτούς «πονοκεφάλους», στην Ηρώδου Αττικού έχουν πλέον μπροστά τους μόνο το ζήτημα του «Noor 1» για το οποίο γνωρίζουν καλά πως οι επιθέσεις από την ΝΔ θα συνεχιστούν.

Ο πρωθυπουργός  απέκρουσε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής τονίζοντας πως η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη και κάλυψε για άλλη μια φορά τον κυβερνητικό του εταίρο. Η στρατηγική ήταν σαφής, καθώς από την κυβέρνηση δεν θέλουν να αφήσουν κανένα «θολό σημείο» από το οποίο να διαφαίνεται είτε διαφωνία στο εσωτερικό του Μαξίμου είτε προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζουν καλά, άλλωστε πως ο Πάνος Καμμένος και η θητεία του στη δεξιά παράταξη  αποτελούσαν πάντα τον «αδύναμο κρίκο» και τον εύκολο στόχο για το αντίπαλο στρατόπεδο.

Την Τετάρτη θα δοθεί η επόμενη μάχη της εβδομάδας στη Βουλή, καθώς το πρωί θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Σε κομματικό επίπεδο αυτό που εκκρεμεί είναι να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (πιθανότατα μετά την Πέμπτη) και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στον μήνα. Ο πρωθυπουργός, μέσω της Κουμουνδούρου, θα επιδιώξει να δώσει στον κυβερνητικό σχηματισμό το κατάλληλο σήμα τόσο για την επόμενη ημέρα όσο και για τους στόχους του Μαξίμου.


σχετικα αρθρα