ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ- Γεννηματά: Κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές – Τα σενάρια για προσωρινό Πρόεδρο και Γιώργο Παπανδρέου – Τι θα κάνει ο «γεννηματικός χώρος»

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2021, 14:11
ΚΙΝΑΛ- Γεννηματά: Κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές – Τα σενάρια για προσωρινό Πρόεδρο και Γιώργο Παπανδρέου – Τι θα κάνει ο «γεννηματικός χώρος»
Facebook Twitter Whatsapp

Η νοσηλεία της Φώφης Γεννηματά και η νέα μεγάλη μάχη της φούντωσαν τα σενάρια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, που έχουν οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

Τα λόγια βγαίνουν δύσκολα από τους στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, για την επόμενη μέρα και τα σενάρια των εσωκομματικών εξελίξεων, μετά τη νέα περιπέτεια με την υγεία της που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, με την κ. Γεννηματά να καλείται να δώσει άλλη μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Η νοσηλεία της Φώφης Γεννηματά και η νέα μεγάλη μάχη της φούντωσαν τα σενάρια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, που έχουν οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της κ. Γεννηματά που μίλησε στο newpost, «Θα γίνουν κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί». Ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποιος νέος υποψήφιος από τον «γεννηματικό χώρο», η απάντηση ήταν κάθετη, «δεν θα υπάρξει, όπως επίσης αποκλείεται και το σενάριο για μεταβατικού και προσωρινού Προέδρου»

Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζουν συνομιλητές της κ. Γεννηματά πολλά θα καθοριστούν και από την ίδια όταν ολοκληρώσει τον κύκλο εξετάσεων και εξέλθει του νοσοκομείου.    

Σχετικά με τα σενάρια υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, συνομιλητές του αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο υπό τις παρούσες συνθήκες, το μικρό περιθώριο που αφήνουν κάποιοι είναι να συμβεί μόνο αν η κ. Γεννηματά το ζητήσει στο όνομα της ενότητας του κόμματος ή υπάρξει συλλογή υπογραφών από μέλη που θα «πίεζαν» τον πρώην Πρωθυπουργό.    

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα παραπάνω είναι μόνο σε επίπεδο σεναρίων καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρούσα φάση δεν δείχνει να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr