current views are: 7

5 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:42

«Όχι» Αλ. Τσίπρα στην εξεταστική για το Noor 1: «Αντιπερισπασμός από τα πραγματικά σκάνδαλα»

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή 

Δημοσίευση 13:42’

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή 

Την αντίθεσή του στη σύσταση εξεταστικής επιτροπή για τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη αλλά και το Noor 1 επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο κ. Τσίπρας ,απαντώντας εμμέσως στα όσα είπε χθες σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, έκανε λόγο για  «αντιπερισπασμό, μπροστά στις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, τα θαλασσοδάνεια και άλλες όζουσες υποθέσεις του παρελθόντος».

«Είναι κατανοητό βέβαια γιατί ο κ. Μητσοτάκης απουσιάζει όταν συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς… Για εκείνον δεν υπήρξαν σκάνδαλα και μίζες, ούτε το Ερρίκος Ντυνάν, τα θαλασσοδάνεια και η Novartis, παρά μονάχα το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας κι εκείνος του υπέδειξε να πάει στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος προσέθεσε ότι αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο επαναλαμβάνει το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή:

«Επειδή δεν θέλει να συζητούνται οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των εποχών των παχέων αγελάδων. Και ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας. Δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με αρκετά υπονοούμενα και προειδοποιήσεις και κατά της Φώφης Γεννηματά. ο κ. Τσίπρας ήταν κυριολεκτικά λάβρος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στην επιλογή της κ. Γεννηματά να μην παραστεί στη συνεδρίαση. «Εσείς δεν μας είπατε ότι επιστρέψατε; Γιατί δεν είστε εδώ να υπερασπιστείτε τα στελέχη της χρυσής περιόδου». Σημείωσε δε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε μόνο τον κ. Σημίτη, τονίζοντας ότι « δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ο πρωθυπουργός που μας έβαλε στο ευρώ αλλά και ότι αυτός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν δίπλα του χωρίς να αντιδρά! Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τις δράσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, τις σακούλες του Τσουκάτου, τις μίζες για τα εξοπλιστικά, τον ΟΤΕ, τους Ολυμπιακούς και τις φρεγάτες! Ιδέα! Είναι επιλογή σας να θέλετε να ξαναστήσετε τη παράταξη στα ίδια πρόσωπα, στα πρόσωπα που αποτελούν τις αιτίες κατάρρευσής σας. Αλλά αν είναι επιλογή σας, να είστε εδώ και να τους υπερασπιστείτε και όχι να το βάζετε στα πόδια!».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα, πως το ζήτημα στην υπόθεση Παπαντωνίου είναι και ηθικό, καθώς είναι αντιπροσωπευτική μας εποχής που παρουσιάστηκε ως χρυσή για την οικονομία, στη πραγματικότητα ήταν βαθιάς ηθικής παρακμής και αμοραλισμού.

«Αν ορισμένοι νομίζετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε στο 2009 διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τη μεγάλη μάχη στην Ευρώπη δεν κατάφερε άμεσα να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, μη προτρέχετε γιατί δεν θα καθαρίσετε εύκολα. Με την άλλη μάχη της δικαίωσης, της δικαιοσύνης δεν τελειώσαμε ακόμα!», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε, δημιουργία «θεσμικών προϋποθέσεων» που θα «προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τις πρακτικές παρελθόντος.

Απάντηση πάντως για λογαριασμό της ΔΗΣΥ, στο πρωθυπουργό έδωσε ο Ανδ. Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε αρχικά και με νόημα: «προφανώς έχουμε επιστρέψει γι’ αυτό ασχολούνται μαζί μας, ζητώντας συνεργασίες και κάνοντας προτάσεις για να βγουν από τη δύσκολη κατάσταση λόγω της συμπεριφοράς του εταίρου του». Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, πρόσθεσε πως τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει επιτεύγματα όπως το ευρώ, ο Συνήγορος του Πολίτη ή ο Καποδρίστριας, τότε «να ασκεί κριτική  για διακυβέρνηση τη Σημίτη». « Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ δε θα συμμετάσχει στα θέατρα! Ο εθνικολαϊκσιμός θα παίρνει την απάντησή του όπως εμείς επιλέγουμε», κατέληξε.


σχετικα αρθρα