ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσοχατζόπουλος: Πήγα φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 00:47 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 08:38
Α. Τσοχατζόπουλος: Πήγα φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη
Facebook Twitter Whatsapp

 «Το πρώτο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκα ήταν στημένο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρώτη του συνέντευξη μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή, έδωσε στην «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην Υπουργός ισχυρίστηκε  ότι δεν πήρε ποτέ μίζες, αποδίδει την καταδίκη του σε συνομωσία, επιτίθεται στους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου και αποκάλυψε τι θα ψήφιζε σήμερα.

Ο πρώην Υπουργός περιέγραψε την νέα του καθημερινότητα ως ελεύθερος πολίτης ομολογώντας ότι «έχω συνηθίσει ήδη  πολύ γρήγορα στη νέα κατάσταση, αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι μου ήταν πολύ οικεία για πολλά χρόνια αυτός ο τρόπος ζωής και αυτή η κατάσταση στην οποία με αυτή τη διακοπή της πενταετίας περίπου που πέρασα στον Κορυδαλλό επανέρχομαι. Αλλά επανέρχομαι και απαλλαγμένος από τα προβλήματα υγείας που μου στέρησαν τους τελευταίους τρεις τέσσερις μήνες και χρόνο από τη ζωή μου αλλά προπαντός μου δημιούργησαν έντονα προβλήματα υγείας».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε την εικόνα που φέρει η Ελλάδα εν μέσω κρίσης αναφέροντας ότι αυτό που του κάνει εντύπωση είναι η βαριά κατάσταση την οποία ζουν σήμερα οι πολίτες της δηλώντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες ζουν δύσκολα πλέον.

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ μίας «νέας αριστεράς», ενώ επεσήμανε ότι από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά σε αυτό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. «Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τι να ψηφίσεις δηλαδή;», διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το αν η κρίση έχει επηρεάσει τον τρόπο διαβίωσης στις φυλακές της χώρας, ο κ. Τσοχατζόπουλος άσκησε αιχμηρή κριτική στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο λέγοντας ότι η δικαιοσύνη έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ξεπερασμένη και αναχρονιστική.

Για το αν είχε ειδική μεταχείριση κατηγορηματικά απάντησε πως «ποτέ δεν βρέθηκα σε ωραίο κελί, ήμουν σε κανονικό». «Εκτός από τον τελευταίο καιρό που ήμουν ασθενής η διεύθυνση της φυλακής δεν μου έβαλε άλλο συγκάτοικο. Εγώ πήγα ολοκληρωμένος άνθρωπος στη φυλακή. Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη. Ήταν συνέπεια μία πολιτικής δίωξης» υποστηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες του στο Εφετείο ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι «η Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένη να κάνει την πρότασή της σε κάθε δικαστήριο αλλά τώρα αρχίζουν από αύριο οι αγορεύσεις των δικηγόρων μου και στη συνέχεια θα έρθουν και οι δικές μας με συνέπεια να μπορέσουμε να πετύχουμε σε αυτό το δικαστήριο την αποκάλυψη της αλήθειας και της πραγματικότητας για όλα όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια».

«Όσα έχουν συμβεί στο προηγούμενο δικαστήριο και να διεκδικήσουμε πλέον όχι μόνο την αθωότητά μας αλλά το γεγονός ότι έχουμε υποχρέωση και απέναντι στην οικογένειά μου και στη γυναίκα μου και του παιδιού μου να κάνουμε σαφές ότι εμείς άδικα κλειστήκαμε τόσα χρόνια στη φυλακή» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς για τα «δώρα» από τα εξοπλιστικά προγράμματα που αναφέρθηκαν κατά το πρώτο δικαστήριο, τα οποία  σύμφωνα με τον Εισαγγελέα κ. Μαλλή καταλήγουν σε εταιρίες που ελέγχει ο ξάδερφος του κυρίου Τσοχατζόπουλου , Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε απόλυτος δηλώνοντας «εμείς το πρώτο δικαστήριο το απορρίπτουμε ως στημένο αποτυχημένο δικαστήριο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα»

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με την στάση που κράτησε στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας με τον πρώην Υπουργό να δηλώνει όλο νόημα «σκεφτείτε  γιατί να το κάνε,ι για αυτό σας είπα υπάρχουν τόσα πράγματα», ενώ ταυτόχρονα έδωσε εξηγήσεις και για τους ισχυρισμούς του ότι ο ξάδερφος του κ. Ζήγρας εξαγοράστηκε από την ΕΥΠ και τον Παπανδρέου. «Ο Ζήγρας ήταν εκτελεστικό όργανο ο κ. Καρχιμάκης δεν είναι στην υπηρεσία δεν έλαβε μέρος….. κατέθεσα  του ανακριτή που κατά την έκθεση που περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που έγιναν εις βάρος των ανθρώπων που όπως σας είπα λόγω ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά βρέθηκαν αντιμέτωποι» και εν συνεχεία συμπλήρωσε «Ο Παπανδρέου μου άσκησε μία πολιτική δίωξη. Η δική μου δραστηριότητα με έφερε σε σύγκρουση με συμφέροντα που ήταν αντίθετα με την δική μου δουλειά να φροντίζω τα ελληνικά συμφέροντα».

 Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε και στην τωρινή κατάκτηση της κρίσης. «Οι Έλληνες βρίσκονται όμηροι των ξένων δανειστών. Μετά το 2010 υπάρχει πολιτική χρεοκοπία. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών. Όταν ο Σημίτης παρεμβαίνει μέσα στο ΚΥΣΕΑ και ξαφνικά η χώρα αγοράζει ένα άλλο αεροπλάνο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει, αυτό δεν είναι πολιτική παρέμβαση;».

«Συμμετέχω στους κοινωνικούς αγώνες 30 χρόνια. Δεν ήθελα ούτε υπουργός να γίνω, ούτε πρωθυπουργός. Η πενταετία στη φυλακή με στιγμάτισε αλλά ήταν μεμονωμένο και στιγμιαίο λάθος. Δεν θα άλλαζα κάτι αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Δεν έχω κάνει κανένα λάθος στη ζωή μου» τόνισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας» ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε: «Ούτε το δάχτυλο έβαλα στο μέιλ, ούτε δωροδοκήθηκα. Αυτά είναι τα όπλα με τα οποία με κυνηγάνε και στήνουν ολόκληρες ιστορίες. Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση αυτού του χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα «Δεν υπάρχει παγκόσμια ή διεθνής συνωμοσία αλλά εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας»

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «αν είχα γίνει εγώ πρωθυπουργός το 1996 τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα. Και για εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως για τη χώρα. Αλλά και τότε ακόμα στήριξα την πρωθυπουργία του Σημίτη με όλες μου τις δυνάμεις. Εγώ με τον Ανδρέα Παπανδρέου δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου σε συνωμοσία με τον Σαμαρά με κυνήγησαν».

Απάντησε επίσης και στις «βολές» του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «σκότωσε» το ΠΑΣΟΚ ενώ τον θεώρησε και υπεύθυνο για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 «Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την πιο εξευτελιστική  εκλογική απόδοση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, μιλάω για τις εκλογές του ‘12 , αυτός ήταν ηγεσίας εμένα την απέδωσε ; Αυτά είναι αστειότητες».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. «Παίρνω το 60% της σύνταξής μου και στη συνέχεια την έκοψαν. Τώρα είμαι σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει αυτό. Δεν μας αρκούν αυτά τα χρήματα. Προσπαθούμε να ζούμε με βάση αυτά τα χρήματα. Η δική μου ζωή και της οικογένειάς μου είναι πάρα πολύ απλή και φυσιολογική. Ούτε πολυδάπανη, ούτε πολλά σπίτια. Εντάξει έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά ήταν νόμιμη διαφανής έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα» ανέφερε και συμπλήρωσε αναφορικά με το γάμο στο Παρίσι: «Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήτανε με 10 άτομα στο ξενοδοχείο. Τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr