ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Γερουλάνος και Λοβέρδος ζητούν με επιστολές τους τη διεξαγωγή debates

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2021, 14:41
ΚΙΝΑΛ: Γερουλάνος και Λοβέρδος ζητούν με επιστολές τους τη διεξαγωγή debates
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολές προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ έστειλαν Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Γερουλάνος.

Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Γερουλάνος ζητούν, με επιστολή τους προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής τη διεξαγωγή debates μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά «να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις όλων των τηλεοπτικών μέσων σε ό,τι αφορά τον πρώτο γύρο. Επίσης προτείνω τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου».

Αναλυτική η επιστολή του: 

«Έχουμε όλοι συναίσθηση ότι οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου αποτελούν ορόσημο για την παράταξη μας. Με την επίγνωση αυτή και με δεδομένη την πεποίθηση όλων μας ότι πρώτο ζητούμενο αποτελεί η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας, θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση όλων των υποψηφίων σε συνεργασία με την ΕΔΕΚΑΠ για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις μας (τα επονομαζόμενα debates). Συντρόφισσες και σύντροφοι,
ο συνθετικός διάλογος είναι προνομιακό πεδίο του χώρου μας. Προσωπικά αντιμετωπίζω θετικά την προοπτική να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις όλων των τηλεοπτικών μέσων σε ό,τι αφορά τον πρώτο γύρο. Επίσης προτείνω τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου. Τέλος, αντιμετωπίζω θετικά τη διαδικασία ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων και
των υποψηφίων».

Ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε την πρότασή του για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων σε 4 θεματικά debates που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες νομών.

Αναλυτικά η επιστολή Γερουλάνου:

«Με την παρούσα επιστολή μου προτείνω τη διεξαγωγή 4 θεματικών debates σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες νομών με κοινή συμμετοχή και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δείξουμε πως η παράταξή μας έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα καθώς και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα και παράλληλα να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα.

Αυτή η παρακαταθήκη μάς δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με αντιπαραθέσεις μεν αλλά με πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις ξεκάθαρες προς όλους όσους θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής και για να γίνει αυτό, οι θέσεις μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Το πού, το πότε, καθώς και οι θεματικές, θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα μεταξύ των μελών της ΕΔΕΚΑΠ και των αντιπροσώπων των υποψηφίων. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τα πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα που θα μπορούσε να στείλει η κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων στην Αλεξανδρούπολη και η διεξαγωγή ενός debate εκεί. 

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία είναι η ώρα για θέσεις, είναι η ώρα της κοινωνίας, μακριά από κάθε εσωστρέφεια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr