ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας εισηγείται λοκντάουν; Έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει;»

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2021, 12:30
Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας εισηγείται λοκντάουν; Έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει;»
Facebook Twitter Whatsapp

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Με την πορεία της πανδημίας άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού. Η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας και να ελεγψθεί η διασπορα του ιού και να αποφευχθούν οι ανθρώπινες απώλειες. Πρώτον, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής λοκντάουν. Δεύτερον καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση της μεβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη δόση όσο και με την τρίτη δόση. Τρίτον ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς αλλά και με την προσθήκη από σήμερα των μονοκλωνικών φαρμάκων. Τέταρτον, συνεχίζονται σε όλη την χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αρχίζει η υλοποίηση εξι νέων σιδηροδροομικών έργων τα οποία θα συνδέσουν μεγάλα λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ με 280 νέα οχήματα ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην πάταξη της εγκληματικότητας. Αναφέρθηκε δε στις επιθέσεις μελών του Ρουβίκωνα στις οικίες του κ.κ. Σκέρτσου και Γκάγκα ενώ όπως είπε έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε 6 υπουργούς όμως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει καταδικάσει καμία.

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις

Για περιοριστικά μέτρα: Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους ανεμβολίασδτους συμπολίτες, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αύξηση της εμβολιασδτικής κάλυψης και συνεπώς κιμούμαστε έτσι ψωρίς να έχουμε στον ορίζοντας ένα λοκντάουν.

Για δηλώσεις Τσίπρα περί λοκντάουν: Ούτε λοκντάουν θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας εύχεται να γίνει λοκντάουν. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται λοκντάουν; Εχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία; Πέρα από τους αφορισμούς και τα ψέματα απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων. Εχουν γίνει προσλήψεις στα νοσοκομεία. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε σε περίοδο μάχης. 

Για επιστολή Μητσοτάκη σε Κομισιόν και τρίτη δόση: Είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας. Συγκεκριμένες προσθεσμίες για τις δύο δόσεις και με την τρίτη δόση. Αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης που έχει συγκεκριμένη διάσταση.

Για αντιδράσεις υγειονομικών για χειρουργεία: Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή χειρουργείων σε κανένα ποσοστό. Στην Αττική δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο που να έχει αναβληθεί. Υπαρχει πάντα η δυνατότητα μεσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα να γίνουν εκεί χειρουργεία.΄Δίνουμε μάχη να κρτατηθεί το ΕΣΥ. Σε ότι αφορά στην ενίσχυσή του τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. 

Για Τουρκία: Ανα πάση στιγμη έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση για να κάνει αυτό που ρπέπει να κάνει σε σχέση με τα δικαιώματά της. Παρακολουθούμε αυτά που γίνονται, δεν έχουμε ιδιαίτερα σημάδια που να μας κάνουν να είμαστε ανήσυχοι. Σε ερώτηση για τη συμφωνία με ΗΑΕ δεν έκανε κανένα σχόλιο ο κ. Οικονόμου.

Για Αλεξανδρούπολη: Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες οι οποίες τηρούνται και εφαρμόζονται είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει διμερείς σχέσεις με χώρες εκτός επιπέδου συμμαχίας. ακλές οι σχέσεις με Ρωσία.

Για εκλογές και ομογενείς: Ότι προβλέπεται από τους νόμους για να ασκήσουν το δικαίωμα τους στις εκλογές θα γίνει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr