ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στον Alpha 98,9: Δεν εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:14
Βορίδης στον Alpha 98,9: Δεν εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών το γεγονός ότι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί διενεργούν ελέγχους στους πολίτες.

Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή. «Θα αξιολογήσουμε την πορεία των μέτρων και θα δούμε αν χρειάζεται κάτι περαιτέρω», υπογράμμισε.

O λόγος που η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει lockdown «είναι πρωτίστως ηθικός αλλά βεβαίως και οικονομικός. Δεν μπορεί να επιβάλλεις τέτοιου είδους περιορισμούς στο σύνολο του πληθυσμού όταν υπάρχει το εμβόλιο και όταν η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη», επισήμανε ο κ. Βορίδης.

«Αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα φαίνεται σταθεροποιημένη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, υπό την έννοια ότι αυτό που θέλουμε είναι να δούμε αποκλιμάκωση. Μια σειρά από μέτρα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Στον Στρατό και στην Αστυνομία θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; «Τώρα πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα τα οποία πήραμε, τα οποία αφορούσαν ορισμένους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους. Τώρα θα δούμε πώς θα πάει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60», είπε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας ότι «επί του παρόντος» η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα στον στρατό.

Εχει δικαίωμα ένας πολίτης να ζητήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον αστυνομικό που τον ελέγχει; «Όχι, δεν είμαστε όλοι ελεγκτικά όργανα της διοικήσεως. Οι πολίτες ενός κράτους δεν κάνουν όλες τις δουλειές. Εγώ είμαι δικηγόρος, δεν έχω ελεγκτικό δικαίωμα απέναντι σε έναν άλλον πολίτη».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου «ναι, αλλά αυτός πιάνει την ταυτότητά μου», ο κ. Βορίδης απάντησε: «Είναι εντεταλμένος για να πιάνει την ταυτότητα».

Ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εστίασης έχει δικαίωμα να ελέγξει τους αστυνομικούς που θα μπουν στο μαγαζί για να κάνουν ελέγχους; «Όχι. Εσείς μπαίνετε στο κατάστημα με την ιδιότητα του πελάτη. Αυτός είναι εξουσιοδοτημένο όργανο ελέγχου. Δεν έχει επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, διότι μέχρι τώρα έχει κριθεί ότι τα μέτρα τα οποία τηρούνται από τις συγκεκριμένες κατηγορίες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους είναι αρκετά ώστε να αποτρέπεται η διάδοση της νόσου. Γιατί δεν κάθονται μεγάλο χρόνο μέσα στους χώρους, η επαφή είναι ορισμένη χρονικά και περιορισμένη, φορούν μάσκες».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr