ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Αυτό που θα μπορούσα να φοβάμαι είναι να έρθουν οι οργανωμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να με καταψηφίσουν

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2021, 23:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2021, 23:38
Λοβέρδος: Αυτό που θα μπορούσα να φοβάμαι είναι να έρθουν οι οργανωμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να με καταψηφίσουν
Facebook Twitter Whatsapp

«Μηχανισμοί που υπηρετούν πρόσωπα τα οποία είναι πάρα πολύ γνωστά. Εγώ δεν είμαι εδώ για να ονοματίζω αλλά για να μιλώ για κοινούς τόπους. Όποιος μιλά στο κόμμα μας για μηχανισμούς, ξέρει ποιους ακριβώς εννοούμε», ανέφερε.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Πόπη Τσαπανίδου μίλησε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. ΄

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι ευπρόσδεκτοι να ψηφίσουν στη διαδικασία είναι όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, καθώς και ότι δε φοβάται μη γίνει το κόμμα παραμάγαζο της Νέας Δημοκρατίας. «Σε ό,τι με αφορά, αυτό που θα μπορούσα να φοβάμαι είναι να έρθουν τελικά οι οργανωμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ για να με καταψηφίσουν. Γιατί και οι ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει εναντίον μου, ο αρχηγός του έχει δηλώσει ρητά πως δε με θέλει, και, αν θα ήταν κάτι να φοβάται κάποιος σαν εμένα, θα ήταν μία οργανωμένη εισροή στην κάλπη μας ψηφοφόρων από εκεί. Τους καλοδέχομαι, μακάρι να έρθουν. Γιατί, αν έρθουν τελικά, και ας με καταψηφίσουν και προτιμήσουν άλλον, θα αυξήσουν τη συμμετοχή, άρα οι μηχανισμοί που ταλαιπωρούν το κόμμα μας, που δεν έχει οργάνωση αλλά έχει μηχανισμούς, που δεν υπηρετούν το ίδιο το κόμμα αλλά πρόσωπα, και πρέπει να τους παραμερίσουμε, η μεγάλη συμμετοχή ακυρώνει το ρόλο τους».

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε σε ποιους μηχανισμούς αναφέρεται. «Μηχανισμοί που υπηρετούν πρόσωπα τα οποία είναι πάρα πολύ γνωστά. Εγώ δεν είμαι εδώ για να ονοματίζω αλλά για να μιλώ για κοινούς τόπους. Όποιος μιλά στο κόμμα μας για μηχανισμούς, ξέρει ποιους ακριβώς εννοούμε. Ουδέποτε υποστηρίχτηκα από μηχανισμούς, έχω οργάνωση όμως, που μού επιτρέπει βασίμως να υπολογίζω ότι την Κυριακή θα είμαι ο νικητής της εκλογικής μάχης. Το Κίνημα Αλλαγής σήμερα δεν έχει οργάνωση, αλλά έχει μία σειρά από μηχανισμούς που το ταλαιπωρούν», ανέφερε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι «Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανεξαιρέτως. Δε με νοιάζει τι ψήφισαν το 2019, τί ψήφισαν στο δημοψήφισμα, τι ψήφισαν το 2015 ή το 2012. Για να γίνει ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ πρέπει να μην υπάρχει αυτό το μικρό ΚΙΝΑΛ το οποίο δεν επέτυχε στους σκοπούς του. Όμως τη Δευτέρα, στο debate, μιλήσαμε πέντε εκ των έξι υποψηφίων -κακώς δεν ήταν ο έκτος, έπρεπε να είναι εκεί- και όσοι ήμασταν εκεί αποδείξαμε ότι, παρότι το κόμμα μας λεηλατήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ένα κόμμα πολλών, καλών στελεχών, ο διάλογός μας ήτανε ευπρεπέστατος, το λέει όλος ο κόσμος αυτό».

Για το ότι με χαρακτηρίζουν κεντροδεξιό φταίει ο Τσίπρας

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι ο ίδιος δεν είναι κεντροδεξιός, όπως κάποιοι του χρεώνουν, αλλά ότι για τον χαρακτηρισμό, φταίει ο Αλέξης Τσίπρας. «Το 2015 ήμουν πάλι υποψήφιος πρόεδρος μετά από τρεις υπουργικές θητείες σε τραγικά υπουργεία – παιδείας, εργασίας, υγείας. Ουδείς διανοήθηκε να πει ότι ο Λοβέρδος είναι δεξιός. Αυτό το παραμύθι άρχισε να λέγεται υποδορίως από τη στιγμή που το είπε δημοσίως ο κύριος Τσίπρας. Είπε στην κυρία Τρέμη ότι “ο Λοβέρδος λέει ότι θα είναι ο δορυφόρος του κυρίου Μητσοτάκη”. Κι όταν η συνάδελφός σας τού είπε “μα δεν το λέει αυτό ο κύριος Λοβέρδος”, γελώντας είπε “το λέω ερμηνεύοντάς τον ελεύθερα”. Αυτά είναι παραμύθια, κουταμάρες και τρολαρίσματα που δεν συμβιβάζονται ούτε με την ιστορία μου, ούτε με το έργο μου στα υπουργεία».

Τι θα κάνει σε περίπτωση που, στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία και τού προτείνει να σχηματίσουν κυβέρνηση; «Αυτή την εκδοχή ο κύριος Μητσοτάκης την έχει αποκλείσει. Έχει πει ότι θα κάνει δεύτερες εκλογές. Το τι θα κάνουν τα κόμματα το 2023 είναι ένα ζητούμενο που προκύπτει από τη λαϊκή κυριαρχία και τους αριθμούς της. Λέω όμως τώρα, αν αυτό πραγματοποιηθεί, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι εφικτός, γιατί θα ρωτάτε εμένα μόνο ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δεν θα ρωτάτε και τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Τσίπρα;».

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος στο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαι αντίθετος, δεν το θεωρώ προοδευτικό κόμμα. Εγώ δεν είμαι σε τίποτα αντί, είμαι πολιτικός θέσεων. Εγώ λέω ότι είμαι υπέρ ενός κόμματος που θα είναι προοδευτικός πρωταγωνιστής στην Ελλάδα. Που δε θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να έχει την Ελλάδα στα χέρια της για 20 χρόνια, δε θα της χαρίσουμε την Ελλάδα, ούτε και (στο ΣΥΡΙΖΑ) το ΠΑΣΟΚ όμως, που μάς κλέβει τα συνθήματα, το χρώμα και το σύμβολο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr