ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα – Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2022, 20:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2022, 20:18
Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα – Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «Αν θα είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τί θα ψηφίζατε», το 29,1% αναφέρει τη Νέα Δημοκρατία, το 19,6% υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και 15,4% το ΚΙΝΑΛ.

Νέα δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για λογαριασμό του MEGA φανερώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, την ενεργειακή κρίση, και καθώς και την κρίση ακρίβειας που βιώνουν τα νοικοκυριά.

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, σε λιγότερες από δέκα μονάδες εντοπίζεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά για πρώτη φορά χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο του 20%. Την ίδια ώρα, το ΚΙΝΑΛ «φουσκώνει» τα πανιά του, ξεπερνώντας το 15%.

Οι επιμέρους αξιολογήσεις

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί πως βαδίζουμε στον λάθος δρόμο, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Στην ερώτηση ποια είναι η εντύπωσή σας για το έργο της κυβέρνησης συνολικά, καθώς και για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 40% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ευχαριστημένο με την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται το 16%

«Ισοπαλία» συναντάμε σε όσους δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν, με το 6% να μοιράζεται και στα δύο στρατόπεδα.

Αρνητική είναι η αξιολόγηση κατά 54% για τη Νέα Δημοκρατία και κατά 76% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, το 44% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι «δείκτης δυσαρέσκειας» για τον πρωθυπουργό βρίσκεται στο 52% και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 72%

Στη συνέχεια αποτυπώνεται η άποψη των πολιτών σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Το 31% έχει θετική γνώμη, μα η πλειονότητα των ερωτηθέντων, που αγγίζει το 56%, έχει αρνητική.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις και το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, το 61% των Ελλήνων μάλλον διαφωνεί με όσα βλέπει να συμβαίνουν, και το 27%, μάλλον συμφωνεί.

Στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «Αν θα είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τί θα ψηφίζατε», το 29,1% αναφέρει τη Νέα Δημοκρατία, το 19,6% υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, 15,4% το ΚΙΝΑΛ, 4,4% το ΚΚΕ, 4,1% η Ελληνική Λύση και 3,3% το ΜέΡΑ25.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5% με το ποσοστό των αναποφάσιστων να βρίσκεται στο 8,3%.

Tέλος, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 18,5%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5% και 4,1% το ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr