current views are: 6

28 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:39

Γ. Μαυρωτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα απωθημένα και τις εμμονές του στα Πανεπιστήμια

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς,

Δημοσίευση 14:39’

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς,

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, αποδόμησε το «επιχείρημα» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη fast track διαδικασίες, ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν και αυτοί τα ίδια στα νομοσχέδια για την Παιδεία, λέγοντας ότι o κόσμος δεν τους ψήφισε για να κάνουν τα ίδια.
 
Επανερχόμενος στο θέμα του ασύλου, σχολίασε ότι πρόκειται για μια διάταξη, που κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα ακροατήρια, που έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα της νομιμότητας, αναρωτώμενος ποιο πρυτανικό συμβούλιο θα τα βάλει με συμμορίες και τον υπόκοσμο. Για τα Συμβούλια Ιδρύματος, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση τα καταργεί, αφού πρώτα τα είχε πριονίσει και όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό το έκανε επειδή ξεβόλευαν καταστάσεις.
 
Την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τι, που θεωρεί ως τεχνοφασισμό, διαπίστωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία μιας και έτσι αφήνεται το πεδίο ελεύθερο στους μάστορες των μηχανισμών και τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές.
 
Αντί της πολυφωνίας που υποστηρίζει ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Μαυρωτάς προέβλεψε παραλυσία της διοίκησης των ΑΕΙ από τη ρύθμιση για τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια Πρύτανη-Αντιπρυτάνεων. Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε μία αποστροφή από άρθρο του νυν Υπουργού Παιδείας στην ΑΥΓΗ πριν 3 χρόνια (20/07/2014) περί της σοβαρής ήττας της αριστεράς στα Πανεπιστήμια, σχολιάζοντας ότι μάλλον ήρθε η ώρα με τη ρύθμιση αυτή, οι μειοψηφίες να ξαναπάρουν τον ρόλο τους στην εξουσία.
 
Ο κ. Μαυρωτάς κατέδειξε την «αδιαφορία» του Υπουργείου για το ζήτημα της διοίκησης των κοσμητειών των μονοτμηματικών σχολών όπου τα μέλη ΔΕΠ θα είναι η μειοψηφία, συμπληρώνοντας πως αυτό δεν είναι τυχαίο ότι ισχύει για τις σχολές του Πολυτεχνείου.
 
Αναφερόμενος στον ακραίο παρεμβατισμό και την υπερρύθμιση στα μεταπτυχιακά, επανέλαβε τα ερωτήματα α) πώς θα επιλέγονται οι φοιτητές αν πάνω από το 30% πληρούν τα κριτήρια και β) γιατί να μην λαμβάνονται υπόψη και οι καταθέσεις εκτός από το εισόδημα. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όλοι σαν «κερδοσκόποι» γιατί αυτό οδηγεί στην ισοπέδωση, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως πολλοί καλοί διδάσκοντες θα φύγουν και αυτοί στο εξωτερικό. Επίσης τόνισε την ύπαρξη και αρκετών μεταπτυχιακών επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία αφορούν κυρίως στελέχη επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να μην έχουν δίδακτρα.
 
Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού απευθυνόμενος στον κ. Γαβρόγλου είπε: «Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο αν λάβετε λουλούδια στο γραφείο από ξένα Πανεπιστήμια (κυρίως από Κυπριακά, Τουρκικά και Βουλγάρικα) να ξέρετε για τι είναι».
 
Για τα θέματα των μετακινήσεων μελών ΔΕΠ από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, στάθηκε στην επιχειρούμενη άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από ΑΕΙ της περιφέρειας σε κεντρικά ΑΕΙ, μετά τη συμπλήρωση 15 χρόνων στα πρώτα. Αναρωτήθηκε γιατί φέρνει αυτή τη διάταξη ο κ. Γαβρόγλου, ζητώντας εξηγήσεις ποιους ή ποιες αφορά και γιατί έφυγε η σύμφωνη γνώμη του τμήματος προέλευσης από τις προϋποθέσεις και θα αποφασίζει ο Υπουργός;
 
Για τα 5ετή μάστερ, σημείωσε ότι το ζήτημα εξελίσσεται σε φούσκα ενώ κάλεσε τον κ. Υπουργό να απαντήσει για τα κριτήρια επιλογής της Σάμου αντί της Σύρου ως έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρά την απόφαση της Συγκλήτου στις 29/11/2007.
 
Κλείνοντας ο κ. Μαυρωτάς επέκρινε την Κυβέρνηση ότι τέτοιες ρυθμίσεις οδηγούν σε ένα ανελεύθερο πανεπιστήμιο στο οποίο θα κάνουν κουμάντο οι δυναμικές μειοψηφίες. Τόνισε ότι εμείς στο Ποτάμι θα προσπαθήσουμε μέχρι τελευταίας στιγμής να σώσουμε ότι σώζεται, γιατί αν μη τι άλλο, τα θέματα Παιδείας τα ξέρουμε, και τα ξέρουμε καλά έτσι ώστε να φανερώσουμε τι κρύβεται πίσω από τα ωραία και μεγάλα λόγια που συνοδεύουν το νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


σχετικα αρθρα