current views are: 8

3 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση04:06

H ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ «όπλο» στα χέρια της ΝΔ

Η τακτική της σύγκρισης μέχρι τις εκλογές

Δημοσίευση 04:06’

Η τακτική της σύγκρισης μέχρι τις εκλογές

Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις υποθέσεις Π. Καμμένου και Γ. Βαρουφάκη και οι οποίες φέρνουν το Μέγαρο Μαξίμου σε όλο και πιο δύσκολη θέση, στη ΝΔ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, είναι η ιδεοληψία της για μια σειρά πραγμάτων.
 
Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον τρόπο σκέψης με τον οποίο έχουν γαλουχηθεί πολιτικά και για αυτό δεσμεύονται ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες τους. Το ζήτημα ωστόσο, είναι, όπως φαίνεται και στην πράξη, αλλά και στα ποιοτικά στοιχεία όλων των μετρήσεων, ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν συμμερίζεται τις απόψεις τους.
 
«Μια θλιβερή μειοψηφία, κυβερνά τη χώρα αποκομμένη από την πραγματικότητα», σχολίαζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελευταίο «επεισόδιο» στο σίριαλ με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών στις παρελάσεις με κλήρωση και όχι με το κριτήριο της επίδοσης.
 
Η οδός Πειραιώς αντέδρασε αμέσως, με την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Νίκη Κεραμέως να τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένα όριο στην ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη τόσο με την απόφαση αυτή, όσο και με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας, με στόχο «να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω». Στον αντίποδα, η ΝΔ αντιτάσσει τη δική της λογική για την Παιδεία, βασισμένο στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας.
 
Η τακτική της σύγκρισης, είναι και αυτή που σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, θα βγάλει ισχυρή τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, προκειμένου να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση. Για την οδό Πειραιώς όμως, δεν είναι μόνο οι απόψεις που έχει η κυβέρνηση στην Παιδεία που δημιουργούν πρόβλημα στους πολίτες.
 
Είναι και στα ζητήματα ασφάλειας, στους χειρισμούς στην οικονομία και στη γενικότερη αντίληψη που έχουν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας. Στο θέμα της ασφάλειας χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χειρισμός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο του κοινοβουλίου, αλλά και η γενικότερη ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στην ανομία.
 
«Αυτά τα βλέπουν οι πολίτες, που δοκιμάζονται καθημερινά απροστάτευτοι στις γειτονιές τους», λένε από τη ΝΔ, από όπου θα εντείνουν την πίεσή τους στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη για τη στήριξη που παρέχουν σε αυτές τις κυβερνητικές λογικές. «Αλήθεια ο Πάνος Καμμένος, τι άποψη έχει για τον ορισμό σημαιοφόρων με κλήρωση και για την παρουσία του σχολείου στον εκκλησιασμό κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων;» ρωτούσαν ρητορικά γαλάζια στελέχη.
 


σχετικα αρθρα