ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τροπολογία οι αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες - Σε 10 ετήσιες δόσεις το τίμημα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2017, 19:42 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2017, 19:31
Με τροπολογία οι αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες - Σε 10 ετήσιες δόσεις το τίμημα
Facebook Twitter Whatsapp

Τροπολογία- προσθήκη στο νόμο για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τροπολογία- προσθήκη στο νόμο για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα βάσει της τροπολογίας, η ιδιότητα των μετόχων, μελών και νομίμων εκπροσώπων των εταιριών των υποψηφίων προς αδειοδότηση θα είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιχειρήσεις διενέργειας τηλεπωλήσεων. Ακόμα, οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεσμεύονται δια υπευθύνου δηλώσεως ότι εφόσον αδειοδοτηθούν υποχρεούνται εντός προθεσμίας έξι μηνών από τη χορήγηση της άδειας να διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και την αντίστοιχη κτηριακή υποδομή που θα τους επιτρέπουν την άρτια εκπομπή και μετάδοση του προγράμματος τους.

Με τη Τρίτη μάλιστα παράγραφο της τροπολογία, επεκτείνεται ο χρόνος συμμόρφωσης για τις προδιαγραφές του εκπεμπόμενου προγράμματος σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, ενώ η υποχρέωση συμμόρφωσης με την προϋπόθεση του κατ’ ελάχιστο αριθμού εργαζομένων κατά τις διακρίσεις του νόμου γίνεται όρος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Με την πέμπτη παράγραφο της τροπολογίας, τροποποιείται η διάταξη της για να αποσαφηνιστεί ότι το ρυθμιστικό περιεχόμενο της διάταξης αφορά και τους μετόχους των υποψηφίων προς αδιεοδότηση εταιριών και αφετέρου για να συμπίπτει η έκταση του ελέγχου συγκέντρωσης που λαμβάνει χώρα κατά την αδειοδότηση με αυτή κατά του σταδίου λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης.

Επιπλέον θεσπίζεται η υποχρεωτική τεχνική συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες των οικονομικών προσφορών που διενεργείται πριν την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών και ορίζεται το απότατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης του ελέγχου στις 45 μέρες. Οι δόσεις καταβολής του τιμήματος των αδειών ορίζονται σε 10 ισόποσες ετήσιες και παράλληλα ορίζεται η υποχρεωτική απόδοση συγκεκριμένου ποσού στο ΕΣΡ ανά κατηγορία άδειας.  

Με άλλη διάταξη επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ως ανταποκριτών στο εξωτερικό είτε με σύμβαση εργασίας ορισμούς, αορίστου χρόνου ή  με σύμβαση έργου. 

Διαβάστε εδώ όλη την τροπολογία 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr