ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Σημαντικό το έργο σας

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2017, 13:59 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2017, 13:53
Πρ. Παυλόπουλος για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Σημαντικό το έργο σας
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η συνάντηση έγινε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις του Συλλόγου που συνεχίζονται αμείωτες παρά την δυσχαιρεί οικονομική συγκυρία. 

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:"Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να σας περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από την μαυρίλα και τον πόνο που προσπαθούμε να καλύψουμε, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα. Γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» που δεν είναι τίποτε άλλο από όλο αυτό τον κόσμο που συμμετέχει, τους εθελοντές μας, το προσωπικό, είναι μία έμφαση της κοινωνίας αυτή τη στιγμή που βγάζει αποτέλεσμα και έργο.  Και έτσι λοιπόν, κάθε έξι μήνες το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει ένα απολογισμό έργου, απολογισμό δράσεων, το οποίο επικοινωνεί στον κόσμο προκειμένου να ξέρουμε και να γνωρίζουμε, τι καταφέραμε σ’αυτό το διάστημα. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να σας ανακοινώσω και να σας πω ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με πιστοποιημένες διαδικασίες, γιατί εμείς ελεγχόμαστε από πολλούς φορείς και έχουμε πιστοποίηση από πολλούς εθνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς, καλύψαμε 60.000 παιδιά, πάνω από 60.000 παιδιά στους τομείς της υγείας, βίας, κατά της βίας, προληπτικά και κατασταλτικά, στα θέματα εξαφάνισης". 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος  μετά την συνάντηση δήλωσε:" Ευχαριστώ για την ενημέρωση.  Πριν απ’όλα νάχετε δύναμη για να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες και, κυρίως, τις ανθρώπινες δυσκολίες.  Προέχει αυτό το ζήτημα για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας.  Το δεύτερο: Θα έχετε συμπαράσταση σ’αυτόν τον αγώνα που δίνετε ώστε απέναντι σε Οργανώσεις, όπως είναι το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η πολιτική του Κράτους, και ιδίως η φορολογική, να είναι ανάλογη με αυτό που ταιριάζει στον ρόλο αυτών των Οργανώσεων.  Και το λέγω αυτό γιατί η ειδική μεταχείριση, ιδιαίτερα στα θέματα της φορολογίας, που πρέπει να έχουν Οργανώσεις όπως το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, είναι συνταγματική επιταγή.  Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 4 ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και, βεβαίως, ανάλογα με την αποστολή την οποία έχει καθένας.  Δεν μπορεί να εξομοιώνονται πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια.  Όλοι το αντιλαμβανόμαστε.  Ξέρω ότι έχετε σ’αυτόν τον τομέα και εσείς και όλες οι Οργανώσεις που αναπτύσσουν αυτή την δραστηριότητα την συμπαράσταση και πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το ζήτημα.

Θέλω όμως να τονίσω ότι αυτή η αναγνώριση του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που σημαίνει καταξίωση αλλά και συμπαράσταση, δείχνει ότι στην Ευρώπη αρχίζει να λειτουργεί ουσιωδώς ο κανόνας της Αλληλεγγύης.  Αντιλαμβανόμαστε όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον Ελληνικό.  Είναι ευρύτερο.  Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η αρχή της Αλληλεγγύης δεν είναι μία αφηρημένη έννοια.  Είναι ένας κανόνας με πλήρη ισχύ ο οποίος,  ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να λειτουργήσει για να μπορέσει η ΕΕ να παίξει τον ρόλο της, δεδομένου ότι ο ρόλος της είναι ιδιόμορφος.  Έχει αρχές και αξίες η Ευρώπη τις οποίες οφείλει να υπηρετήσει και, βεβαίως, το επίκεντρό της – το λέγω κουραστικά πολλές φορές – είναι ο Άνθρωπος.  Χαίρομαι γιατί έχετε αυτού του είδους την συμπαράσταση και την αναγνώριση.  Και αυτό ας είναι μία επιπλέον δύναμη για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας.  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύκατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr