ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράνια Σβίγκου:Εμφανές το αριστερό αποτύπωμα της διακυβέρνησης στα τρία νομοσχέδια

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2017, 15:06 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2017, 15:06
Ράνια Σβίγκου:Εμφανές το αριστερό αποτύπωμα της διακυβέρνησης στα τρία νομοσχέδια
Facebook Twitter Whatsapp

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι εμφανές το αριστερό αποτύπωμα της διακυβέρνησης στα νομοσχέδια για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Ηλεκτρονικό Σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, "Μέσα από τη συζήτηση για τα τρία νομοσχέδια καταγράφηκαν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη. Διαχωριστικές γραμμές που έχουν να κάνουν σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε το κοινωνικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον και το πώς αντιλαμβανόμαστε την επόμενη μέρα για τη χώρα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης,  με τους πολίτες να θέλουν απαντήσεις στην καθημερινότητά τους."

Η κ. Σβίγκου προσέθεσε ότι: Στα μάτια των πολιτών δεν πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι επειδή βρισκόμαστε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές και "ουσιαστικές διαφωνίες στον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να πορευτεί η χώρα. Μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο προσπαθούμε να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, για την  ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους,  για διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας."

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των σημαιοφόρων, η κ. Σβίγκου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "προσπαθεί να πιαστεί από οποιοδήποτε ζήτημα, γιατί πραγματικά δεν έχει απάντηση στα φλέγοντα ζητήματα, που καίνε τους πολίτες και τη χώρα, αφετέρου είναι δέσμια αναχρονιστικών και συντηρητικών αντιλήψεων και φέρνει μία συζήτηση στον δημόσιο διάλογο με τέτοιον τρόπο, ώστε να μας θυμίσει τη δεκαετία του ‘50."