ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την απαλλαγή της στρατιωτικής θητείας του Κ. Γαβρόγλου

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2017, 10:33 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2017, 22:44
«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την απαλλαγή της στρατιωτικής θητείας του Κ. Γαβρόγλου
Facebook Twitter Whatsapp

O υπουργός Παιδείας δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας πως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που αποφάσισε οι σημαιοφόροι να επιλέγονται με κλήρωση με το επιχείρημα ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Γαβρόγλου εκμεταλλευόμενος εξαίρεση που προέβλεπε νόμος της χούντας πλήρωσε 3.200 δραχμές εξαγοράζοντας τη θητεία του.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι.

Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας.

Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα.

Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Κ. Γαβρόγλου: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στη Ν.Δ. με αφορμή σημερινό δημοσίευμα δήλωσε: «”Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους».

Όπως σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου: «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της».

Και η δήλωση του υπουργού Παιδείας, καταλήγει: «Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

«Σημάδι ενοχής»
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος.
 
Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία.
 
Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

Το Ποτάμι: Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το Ποτάμι με τη σειρά του μέσα από ένα σύντομο σχόλιο του «έσφαξε» με το βαμβάκι τον υπουργό Παιδείας γράφοντας σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Α.Λοβέρδος: Λίγη συστολή δεν βλάπτει

Έντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος διευκρινίζει «Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους.

Αλλά η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική. Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας.

Λίγη συστολή δεν βλάπτει.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr