ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιστροφή στην πολιτική και ο ρόλος της στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2017, 08:51 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2017, 21:52
Η επιστροφή στην πολιτική και ο ρόλος της στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκτίμηση ότι η κοινωνία με τον τρόπο της, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, επιστρέφει στην πολιτική, εκφράζει στους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την εκτίμηση ότι η κοινωνία με τον τρόπο της, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, επιστρέφει στην πολιτική, εκφράζει στους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολίτες, θεωρεί ο ίδιος, έχουν πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια της κρίσης και κυρίως για το τι πρέπει να γίνει ώστε να βγούμε από αυτή, με βάση μια ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων.

Πάνω στη συγκεκριμένη λογική, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του καταρτίζουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, τμήματα του οποίου θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ και εν συνόλω στο Συνέδριο Αρχών το Νοέμβριο.

Ενδεικτικό είναι το κομμάτι που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι πολίτες έχουν πλέον σαφή άποψη για το τι Δημόσιο θέλουν. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, που όπως υπενθύμιζαν οι συνεργάτες του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε αναδείξει την πραγματική σημασία της αξιολόγησης στην οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κράτους, πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε μια δέσμη προτάσεων, που βασίζεται σε δύο άξονες:

  • Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα και αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου.  
  • Επιβράβευση των καλυτέρων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή και θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση,

Από την οδό Πειραιώς επιμένουν στο συγεκριμένο ζήτημα, έπειτα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης, που όπως καταγγέλουν, «πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ιδεοληψία και την ανικανότητά της». Αιτία για την νέα επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, η αποκάλυψη της Ελευθερίας του Τύπου πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την αποτυχία της διαδικασίας, σκοπεύει να προσφέρει στους δημόσιους υπαλλήλους οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να τους πείσει να αξιολογηθούν.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «πλήρη πολιτική τρικυμία» σε όλα τα θέματα, με αφορμή και το ζήτημα της επένδυσης στις Σκουριές. Ο εξαφανισμένος από τις πυρκαγιές, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε χαρακτηρίσει την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική, «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», με αποτέλεσμα η εταιρία να του ζητήσει χθες, με εξώδικο, να ανακαλέσει τα όσα προσβλητικά  είπε. 

«Η παράσταση "ο ΣΥΡΙΖΑ φιλικός προς τις επενδύσεις" μετατρέπεται σε θέατρο του παραλόγου που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στην πιο μεγάλη, άμεση ξένη επένδυση στη χώρα για τους δικούς της ιδεοληπτικούς λόγους. Και μετά θα πάει ο κ. Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. και θα μιλήσει για ανάπτυξη. Ας τα πει και στους χιλιάδες εργαζόμενους στις Σκουριές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης», σημείωναν απο τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr