ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Μητρόπουλος στο «Ακραίως»: Θα διεκδικήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2017, 12:50 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2017, 13:30
Αλ. Μητρόπουλος στο «Ακραίως»: Θα διεκδικήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού
Facebook Twitter Whatsapp

Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και με ανάμικτα συναισθήματα για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκε στο ''Ακραίως'' του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας, επίσης, ότι ο πολιτικός σχηματισμός του θα έχει λόγο στις πολιτικές εξελίξεις στις επόμενες εκλογές.

Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και με ανάμικτα συναισθήματα για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκε στο ''Ακραίως'' του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας, επίσης, ότι ο πολιτικός σχηματισμός του θα έχει λόγο στις πολιτικές εξελίξεις στις επόμενες εκλογές, διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μητρόπουλος, εξάλλου, παραδέχθηκε ότι ήταν ''υπεύθυνος για το ό,τι υπάρχει προοπτική αλλαγής σε αυτή τη χώρα''.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Εδωσα μάχη, έπεισα κόσμο, αλλά την ημέρα της συμφωνίας βγήκα και είπα για προδοτική συμφωνία. Ήμουν το πρώτο πρόσωπο της πολιτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπεύθυνος ότι έπεισα ότι υπάρχει προοπτική αλλαγής σε αυτή τη χώρα''.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας υπογράμμισε ότι ''Tα βασικά κομμάτια είναι ουρά μνημονιακών υποχρεώσεων. Ουρά της πρώτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με αυτό, το ΚΕΑΟ γίνεται ο Μεγάλος αδελφός στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ η Εργάνη γίνεται ο Μεγάλος αδελφός στην αγορά εργασίας. Το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας ήταν υποχρέωση του πρώτου μνημονίου''.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά του νομοσχεδίου: ''To να δηλώνεται στην Εργάνη ο εργαζόμενος είναι κάτι που ακούγεται λογικό. Το να προδηλώνονται όλοι οι εργαζομένοι για να μπορούν να βλέπουν όλα τα στοιχεία τους ανά πάσα στιγμή είναι μια προσέγγιση στην αγορά εργασίας''.

''Σίγουρα προωθεί το ''χτύπημα'' της αδήλωτης εργασίας, καθώς στη σημερινή συγκυρία ο εργαζόμενος θέλει να έχει ασφαλέστερη και μόνιμη εργασία. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι είναι προτεραιότητα ο να καταγγέλει ο εργαζόμενος τον εργοδότη'' συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος. 

Την ίδια στιγμή μίλησε για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στις συντάξεις: ''Το άρθρο 17 είναι ότι κατά 20% θα μειωθούν όλες οι επικουρικές συντάξεις και τις είχαν εγκλωβίσει για να μπορούν να τις κόψουν, έχει και καλές ρυθμίσεις και κακές ρυθμίσεις. Υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν αμφίσημα να ερμηνευτούν''.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ σχολίασε και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά: ''Θεωρώ ότι οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν διαλυτικές καταστάσεις.
Θεωρώ ότι η Γεννηματά θα υπερισχύσει, αλλά οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν έναν αρνητισμό. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα προκύψει κάτι θετικό
''.

Τέλος, εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για πολιτικό αποτύπωμα της ΕΝΥΠΕΚΚ στις επόμενες εκλογές: 'Θα αναζητήσουμε πιο πολιτικές παρεμβάσεις. Θεωρώ ότι θα έχουμε λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες βλέπουμε ρευστές και κινούμενες. Θα περιμένετε παρεμβάσεις χωρίς ηγετικές πρωτοβουλίες. Θα είναι ταπεινές πρωτοβουλίες και συμπράξεις υπερβατικές αυτής της κρίσης που ζει η πατρίδα''.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr