ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γ. Καμίνη - Θ. Θεοχαρόπουλου για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2017, 13:38 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2017, 14:56
Συνάντηση Γ. Καμίνη - Θ. Θεοχαρόπουλου για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με επίκεντρο τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με επίκεντρο τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στα γραφεία του κόμματος. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο: «Ενόψει της διαδικασίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς συζητήσαμε με τον κ. Καμίνη το πώς αυτός ο φορέας θα γίνει ισχυρός, ενωμένος και ανανεωμένος. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, οι θέσεις μας είναι και δημόσια διατυπωμένες. Οι δικές μου είναι υπέρ της ανάγκης ενός νέου ενιαίου φορέα και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όπως, για παράδειγμα, να αποφασίσει η βάση της κεντροαριστεράς για όλα τα ζητήματα. Και για τη μορφή του φορέα. Συζητήσαμε ταυτοχρόνως και τα θέματα που αφορούν την διαδικασία της εκλογής επικεφαλής τα οποία τις επόμενες ημέρες θα προσδιορισθούν.

Είναι θετική η ύπαρξη υποψηφιοτήτων όταν πρόκειται για υποψηφιότητες οι οποίες έχουν πολιτικές θέσεις διακριτές και ταυτοχρόνως χρειάζεται να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα για να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις την επόμενη ημέρα της διαδικασίας της εκλογής. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών στην αρχή, και στη συνέχεια και άλλων δυνάμεων. Σήμερα πλέον νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως το πρώτο αποφασιστικό, αναγκαίο και μεταβατικό στάδιο για την ύπαρξη ενός ισχυρού ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς».

Από την πλευρά του κ. Καμίνη ειπώθηκαν τα εξής: "Συζητήσαμε με τον κ. Θεοχαρόπουλο και θα συνεχίσω το κύκλο με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μέχρι στιγμής είμαι αισιόδοξος από τις συναντήσεις που έχω πραγματοποιήσει γιατί διακρίνω κλίμα ομοψυχίας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Είναι μεγάλη η ιστορική μας ευθύνη και γι' αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην ενότητα, μια ενότητα φυσικά που δεν αποκλείει τον πλουραλισμό και τη διαφορετική άποψη. Τα διαδικαστικά ζητήματα θα τα λύσουμε πάλι με ομοψυχία μέσα από την επιτροπή διαδικασιών και θα πορευτούμε μαζί για τον μεγάλο φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης".

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε για μια ακόμα φορά να απαντήσει για το αν θα υποψήφιος, κάτι που θα διευκρινίσει οριστικά τις επόμενες ημέρες. 
 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr