ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρέ - καρέ η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Impact hub Athens

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2017, 08:07 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2017, 11:24
Facebook Twitter Whatsapp

Το Impact hub Athens επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Impact hub Athens επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο, νοικιάζοντας ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

Αναφέρθηκαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών και εξήγησαν ότι αυτός ο χώρος τούς προσφέρει και τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους που προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, με τον κ. Τσίπρα να συζητά μαζί τους τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Impact hub Athens, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου για το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό.

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας μετέχει σε σύσκεψη-συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Πολλοί από αυτούς τους δραστήριους νέους απασχολούν στις δομές τους προσωπικό που προέρχεται και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr