current views are: 8

5 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:14

Αλ. Φλαμπουράρης για το «πακέτο Γιούνκερ»: Παραποίησαν τη δήλωσή μου, διαστρεβλώνουν την αλήθεια

Διευκρινίσεις του υπ. Επικρατείας μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 09:14’

Διευκρινίσεις του υπ. Επικρατείας μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με δήλωσή του για το «πακέτο Γιουνκέρ» στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που κατά τον ίδιο παρερμηνεύτηκε.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηριστικά, η δήλωσή του και ειδικότερα η αναφορά του ότι η χρηματοδότηση δεν έχει προχωρήσει εξαιτίας της απαίτησης business plan παραποιήθηκε, με αποτέλεσμα να διαστρεωβλώνεται η αλήθεια. Το «πακέτο Γιούνκερ» αφορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης, σημειώνει.

Πιο αναλυτικά, στη διευκρινιστική του δήλωση ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει:

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του. Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;»

Υπενθυμίζεται ότι ο  υπουργός Επικρατείας είχε αναφερθεί στο θέμα στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Είχε τονίσει πως «για να αξιοποιηθεί θέλει δύο πράγματα (…) Είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan, θέλει να το εγκρίνεις, θέλει τα έσοδα – έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο. Δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνια», υποστήριξε.

Η εν λόγω αναφορά στα «έσοδα-έξοδα», καθώς επίσης και το ότι χρειάζεται business plan, κάτι που αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για όλα τα δάνεια και την απορρόφηση κονδυλίων. σχολιάστηκε αρκετά από την αντιπολίτευση, η οποία την ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου ως ανασταλτικό παράγοντα ή παρεμπόδιση  της κατανομής των κονδυλίων του «πακέτου Γιούνκερ» κατά το δοκούν της κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα