current views are: 8

7 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:14

Κόντρα Ε. Αχτσιόγλου – Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή: «Στο 13% κινείται η αδήλωτη εργασία»- «Ψηφίζετε τους νόμους για την καρέκλα»

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Δημοσίευση 10:14’

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Επίθεση στη κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορά στη προστασία των εργαζομένων και τη πρακτική τους εφαρμογή στην αγορά εργασίας εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, παίρνοντας το λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως επί ΝΔ, η αδήλωτη εργασία έπεσε από το 40% στο 13% υπογραμμίζοντας πως πλέον έχει ανέβει στα προηγούμενα επίπεδα.

«Καταργήσατε το Άρτεμις για να μη βλέπει ο λαός τα χάλια σας», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «μέχρι τώρα ο εργαζόμενους μπορούσε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του με τη προσωπική περιουσία του εργοδότη. Με αυτό που φέρνετε το μόνο που προκαλείται είναι επιπρόσθετες νομικές πράξεις. Θα σας λατρέψουν μόνο οι δικηγόροι».

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με το λεγόμενο (50% και ένα) για τη προκήρυξη απεργίας. «Γιατί δεν το φέρνετε, μη χαλάσετε τη φιέστα; Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι. Μαντάμ, δεν είμαστε ίδιοι. Το ψηφίζουμε γιατί τα πιστεύουμε. Εσείς για την καρέκλα».

Απαντώντας η Ε. Αχτσιόγλου και αφού δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η αδήλωτη εργασία κινείται στο 13% και εξήγησε ότι: «αυτή την στιγμή ο εργαζόμενος που απολύεται μένει άνεργος και για να πάρει το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ πρωτόδικη απόφαση που τον δικαιώνει. Αν το κάνει θα λάβει αναδρομικά το ποσό. Με αυτό που φέρνουμε επισπεύδουμε την χορήγηση του επιδόματος. Αν δεν δικαιωθεί ο εργαζόμενος τότε θα κληθεί να επιστρέψει το επίδομα. Άρα δεν υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις». «Εκεί που εσείς βλέπετε δικηγορική ύλη εμείς βλέπουμε απλήρωτους εργαζόμενους», κατέληξε η υπουργός

«Αυτά που λέτε δεν ισχύουν σας λέω ευθέως, δεν ισχύουν», αντίτεινε ο Ν. Δένδιας και πρόσθεσε: «θα οδηγήσει σε άσκηση ανακοπής και διπλασιασμό του κόστους του εργαζόμενου. Την ρύθμιση όποιος την έγραψε, είναι του γονάτου, αλλαγή»

«Τρία χρόνια κυβέρνηση να μου πει ποιο μέτρο πήραν για την αδήλωη εργασία. Γιατί δεν δημοσιοποιεί στοιχεία;», υπερθεμάτισε ο Γ. Βρούτσης.

 


σχετικα αρθρα