ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Μας εκβίασε η Eldorado – Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 20:21 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 21:39
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Eldorado Gold εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Eldorado Gold εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «είναι περίεργο το timing που η εταιρεία επέλεξε να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την επένδυση. Προ ημερών είχε συνάντηση με στελέχη της ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κυριακάτικη εφημερίδα σχεδόν είχε προαναγγείλει τις ανακοινώσεις της Eldorado», είπε σημείωσε ότι «πολλά κόμματα είχαν τοποθετηθεί με επιφυλάξεις για την επένδυση, όπως στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρόεδρος της οποίας ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ πως «δεν πολιτεύεται με όρους που δεν συνάδουν σε ευρωπαϊκό κόμμα. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα που προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη δεξιά».

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως η Eldorado δεν έδωσε τις διευκρινίσεις για την περιβαλλοντική μελέτη που ζήτησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Το υπουργείο τότε είπε να πάμε σε διαδικασία της διαιτησίας και η εταιρεία ξεκίνησε έναν εκβιασμό που δεν ταιριάζει στο μέγεθος της. (…) Δεν έχουμε μάθει να συζητάμε με τελεσίγραφα, θα προχωρήσει η διαιτησία, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση» σημείωσε. 

Τείνοντας μικρό κλαδί ελιάς, ο κ. Τζανακόπουλος επαναβεβαίωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται να εκδώσει προσωρινή άδεια για την λειτουργία του μεταλλείου της Ολυμπιάδας εντός Σεπτεμβρίου, όμως διευκρίνισε ότι οι διαφορές για τα δύο άλλα ορυχεία θα πρέπει να λυθούν μέσω της διαιτησίας.

Σημείωσε ότι είναι η τρίτη φορά σε διάστημα τριών ετών που ο η Eldorado Gold προαναγγέλλει το τέλος των δραστηριοτήτων της, ενώ υποστήριξε ότι η «τίποτε δεν μπορεί να αντιστρέψει» το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ελλάδα.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επεσήμανε πως η ΝΔ σε συνεργασία- ίσως, όπως είπε- με την εταιρία να δημιουργήσει πρόβλημα, μετά από τη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου και ανακοίνωσε, τον τρόπο που θα οργανώνονται οι επενδύσεις, με ποιους όρους και με ποιο πλαίσιο.