ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Να μην φοβίζουμε τον κόσμο χωρίς λόγο για τον Σαρωνικό

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2017, 11:10 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2017, 11:58
Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Να μην φοβίζουμε τον κόσμο χωρίς λόγο για τον Σαρωνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη ότι στις περιοχές της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού δεν υπάρχει λόγος για να μην κάνει ο κόσμος μπάνιο μετά την πετρελαιοκηλίδα διατύπωσε στο "Ακραίως" στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι στις περιοχές της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού δεν υπάρχει λόγος για να μην κάνει ο κόσμος μπάνιο μετά την πετρελαιοκηλίδα διατύπωσε στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ μιλώντας στον Τάκη Χατζή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

''Η κυβέρνηση στο σύνολό της έχει δώσει εντολή να ερευνηθεί το ζήτημα μέχρι τελευταίας ρανίδας. Είναι αλήθεια ότι ο υδρόβιος πληθυσμός θα έχει προβλήματα. Συμφωνήσαμε όμως να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση, να μην χρησιμοποιήσουμε χημικά για τον καθαρισμό'' τόνισε η βουλευτής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας στον δελτίο του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι ''Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς είπε ο κ. Κουρουμπλής. Η πίσω πλευρά της Σαλαμίνας δεν έχει πληγεί. Είναι ακριβείς και οι δηλώσεις του κ. Ξανθού'', ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να φοβάται ο κόσμος χωρίς λόγο: ''Αν πάτε στο Αιάντειο δεν έχετε λόγο να μην κάνετε μπάνιο. Δεν πρέπει να φοβίσουμε τον κόσμο για όλο τον Σαρωνικό. Είναι σαφές ''όπου υπάρχει μαζούτ να μην κάνετε μπάνιο''.

Αναφορικά με γ' αξιολόγηση, η κ. Καρακώστα εμφανίστηκε αισιόδοξη για το έγκαιρο κλείσιμό της: ''Θα κλείσει και αυτή η αξιολόγηση. Θα υπάρχει η πλευρά των σκληρών και θα υπάρχει και η πλευρά που θα ισορροπεί. Αυτό έγινε και στην πρώτη και στην δεύτερη αξιολόγηση. Κάνουμε κάθε προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Η αισιοδοξία μας δεν είναι ψεύτικη. Φέρνει αποτελέσματα. Προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις και τα δικά μας θέλω. Δεν έχουμε τις ίδιες δηλώσεις αξιωματούχων όπως το 2015''. 

Σε σχέση με την τρύπα στα έσοδα, τόνισε: ''Παίρνετε μερικά στοιχεία και όχι το σύνολο. Τις υποχρεώσεις μας με τις συμβάσεις για την Ευρώπη τις έχουμε καλύψει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα έχουμε και πλεόνασμα''.

Ερωτηθείσα για την επένδυση στο Ελληνικό απάντησε ότι είναι σύμφωνα με αυτή ''αρκεί να γίνει με τους σωστούς όρους.Τα αρχαία δεν μας εμποδίζουν στην ανάπτυξη, μας βοηθάνε στην ανάπτυξη. Όπου βρούμε αρχαία θα τα αναδείξουμε''.