ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλος υψηλής τεχνολογίας

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2017, 13:51 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2017, 17:52
Κ. Μητσοτάκης: Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλος υψηλής τεχνολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα γραφεία της Τεχνόπολης στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα γραφεία της Τεχνόπολης στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της νανοτεχνολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Τεχνόπολη, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός πόλου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη.

«Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά νέων παιδιών στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πάντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται και από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης και όταν αυτή η αναλογία ρίσκου και επιβράβευσης δεν είναι ευθυγραμμισμένη, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική και υγιής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στροφή στα ερευνητικά προγράμματα στα ΑΕΙ και στην εφαρμοσμένη έρευνα και φορολογικά κίνητρα.

«Θέλουμε στη Θεσσαλονίκη να δημιουργηθεί πόλος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «δημιουργική άμιλλα» ανάμεσα στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για τα δημόσια ΑΕΙ είπε ότι πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη σύνδεση με την αγορά.

«Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους στα ΑΕΙ και για τους φοιτητές και για τους καθηγητές» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το κράτος παρέχει από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τη δυνατότητα σε κάθε eλληνόπουλο να σπουδάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι και ο φοιτητής έχει ορισμένες υποχρεώσεις, να τελειώνει π.χ. εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις σπουδές του».

Για τη σημερινή κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια είπε: «Έχουμε μια τυραννία της μετριότητας, που βολεύεται πάρα πολύ από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση». Σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε όλα αυτά και πως ο στόχος της είναι «η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των πανεπιστημίων».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας του, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται ένα ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο για τη φορολογία.