current views are: 9

17 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:05

ΣΥΡΙZA: Σταθερά αδιόρθωτος ο Κ. Μητσοτάκης – ΠΑΣΟΚ: Επιμένει συντηρητικά

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ

Δημοσίευση 14:05’

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ

«Σταθερά αδιόρθωτος» παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του “βγήκαν”, σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία», συνεχίζει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση της και προσθέτει: «Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν σχολίασε σημερινά δημοσιεύματα 

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μοιράσει «Χάντρες και καθρεφτάκια». 
«Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων – αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους – χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από πού θα βρει τα χρήματα».

«Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων» προσέθεσε.

 Από την μεριά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ, εξαφάνισε ως δια μαγείας τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν τον αφορούν.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά.

Εξήγγειλε Ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες.

Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους.

Για πραγματικά Προοδευτικές λύσεις.»

Η Δημοκρατική Αριστερά από την άλλη υποστηρίζει πως «Για τον κ.Μητσοτάκη δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων καθώς αυτές είναι δεδομένες. Ο αγώνας όμως για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος», σχολίασε η ΔΗΜΑΡ για τα όσα ανέφερε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, «αυτή ακριβώς εξάλλου είναι η θεμελιώδης διαφορά της προοδευτικής από τη συντηρητική παράταξη. Η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η συνεχής προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων είναι στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας», προσθέτει ενώ τονίζει ότι η φετινή ΔΕΘ αποδεικνύεται εξαιρετικά αποκαλυπτική.

«Ο κ. Τσίπρας τη μία ημέρα μιλάει υπέρ των επενδύσεων και την άλλη οι επενδύσεις τον διαψεύδουν, ο κ. Μητσοτάκης τη μία ημέρα μιλάει με ταξικό πρόσημο υπέρ των ανισοτήτων και την άλλη μέρα αυτοδιαψεύδεται. Δεν αξίζει, όμως, στη χώρα αυτό το τεχνητό δίπολο, αυτή η καρικατούρα δικομματισμού», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει: «Γι’ αυτό εργαζόμαστε συστηματικά για μία ισχυρή κεντροαριστερά που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα προωθήσει προοδευτικές πολιτικές προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας και όχι των ολίγων».


σχετικα αρθρα