ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης για διορισμό 2311 ιερέων: «Είναι πολύ σημαντικό να έχει πλεονάζων προσωπικό η Εκκλησία - Υγεία, εκπαίδευση και δασοπυρόσβεση μπορούν να περιμένουν»

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2022, 18:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2022, 18:55
Φίλης για διορισμό 2311 ιερέων: «Είναι πολύ σημαντικό να έχει πλεονάζων προσωπικό η Εκκλησία - Υγεία, εκπαίδευση και δασοπυρόσβεση μπορούν να περιμένουν»
Facebook Twitter Whatsapp

Χιλιάδες ιερείς διορίζονται σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου τη στιγμή που οι υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και οι υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης και εκπαίδευσης που έχουν πραγματική ανάγκη στελέχωσης μένουν υποστελεχωμένες.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με δελτίο τύπου αναφέρθηκε στον πρόσφατο διορισμό χιλιάδων ιερέων σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου τη στιγμή που η χώρα ταλανίζεται από πληθώρα κρισιμότερων ζητημάτων.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

«Μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρει ρύθμιση στο νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως για το διορισμό σε οργανικές θέσεις 2.311 ιερέων, έκλεισε και η τελευταία ανοιχτή πληγή στο σώμα της δυσλειτουργούσας και τραγικά υποστελεχωμένης ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Πλέον, η Εκκλησία μαζί με την Αστυνομία -βασικές προτεραιότητες των απανταχού αυταρχικών και ακραία συντηρητικών κυβερνήσεων- δεν θα έχουν την παραμικρή έλλειψη σε προσωπικό. Σε αντίθεση με δευτερεύουσας σημασίας κρατικές αρμοδιότητες όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Δασοπυρόσβεση και οι λοιπές δομές του κοινωνικού κράτους, που μπορούν να λειτουργούν θαυμάσια με δεκάδες χιλιάδες οργανικά και λειτουργικά κενά.

Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει διακριθεί παγκοσμίως και «είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις». Καταγγελλόμενος παντού εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταίο «σταθμό» σφοδρής σε βάρος του κριτικής το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικό να αναζητά, πριν σηκώσει να πιει το πικρό ποτήρι της προσφυγής στις εκλογές, λίγη παρηγοριά στη «Δεξιά του Κυρίου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr